Στιγμιότυπο 2019 11 15 10.01.43 μμ

 

συγγραφέας, Αγκάθα Κρίστι, σκηνοθεσία Ρέινα Σ. Εσκενάζυ!

Με τους Άρη Λεμπεσόπουλο, Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρη Αγγέλου, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Φίλιππο Σοφιανό, Βασίλη Ευταξόπουλο, Τζούλι Τσόλκα κα.

Κριτική του  ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ηθοποιός αξιώσεων και μεγάλων επιδόσεων ο Άρης Λεμπεσόπουλος ξέρει πάντα τον τρόπο να… κλέβει την παράσταση και να φτιάχνει μέσα από σκληρή δουλειά, υποκριτικά «κεντήματα». Το ίδιο κάνει και φέτος στους «10 Μικρούς Νέγρους» που φιλοξενούνται επιτυχώς στον ζηλευτά ανακαινισμένο «Νέο Ακάδημο»της οδού Ιπποκράτους. Ο χαρισματικός πρωταγωνιστής πετυχαίνει με την αρωγή της καίριας σκηνοθέτιδας Ρέινας Εσκενάζι μια εντυπωσιακή ερμηνευτική «νίκη»που …κόβει την ανάσα! Ο τρόπος που ο Λεμπεσόπουλος «χτίζει»τον ήρωά του από σκηνή σε σκηνή είναι συναρπαστικός! Με δεξιοτεχνικό τρόπο «ντύνεται»τον γεμάτο μυστικά δικαστή που έπλασε η Αγκάθα Κρίστι-λες και τον είχε στο μυαλό της ως ιδανικό ερμηνευτή της. Με μέτρο, ακρίβεια και ευστοχία μας οδηγεί κρατώντας μας από το χέρι προς το γκράντε φινάλε, που έχει στήσει με έξοχο τρόπο η Εσκενάζι. Η παράστασή της έχει άσσους-ο μεγαλύτερος όμως είναι ο Άρης Λεμπεσόπουλος για αυτό και στέκομαι κυρίως σε αυτόν που πραγματοποιεί το «κέντημα». Κατά τα άλλα, η σκηνοθέτιδα έχει φτιάξει μια ευφάνταστη, καλοκουρδισμένη παράσταση-ίσως από τις πιο άρτιες της καριέρας της, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού! Έχει υπογραμμίσει το σασπένς του έργου κι έχει πετύχει από τον κάθε ηθοποιό της το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πλάι στον Λεμπεσόπουλο είναι ευθύβολος ο Φίλιππος Σοφιανός, άμεσος και αποτελεσματικός ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, ακριβής ο Αργύρης Αγγέλου. Καίριοι είναι ο Βασίλης Ευταξόπουλος, η Γωγώ Μπρέμπου,η Πολυξένη Μυλωνά. Σαρωτική είναι η ενέργεια του Νικόλα Μπράβου. Επαρκείς πλάι τους οι Δημήτρης Ραφαήλος και Τζούλι Τσόλκα.

720 678761 96d58a6ea3 af8f6a25e82a9fca

1 Απομονωμένο Νησί
10 Άγνωστοι μεταξύ τους Άνθρωποι
1 Παιδικό Ποιηματάκι
10 σκοτεινές ιστορίες από το παρελθόν

Στην βρετανική ακτή του Ντέβον, υπάρχει ένα ιδιόκτητο νησάκι, που λόγω της μορφής του ονομάζεται το Νησί του Νέγρου. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, ένας πάμπλουτος αμερικάνος,  έχει χτίσει σε αυτό μία υπέροχη έπαυλη. Ο τωρινός ιδιοκτήτης αποτελεί μυστήριο, καθώς υπάρχουν μόνο συγκεχυμένες πληροφορίες γι’ αυτόν.

10 άνθρωποι που δεν γνωρίζονται και που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, προσκαλούνται να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην έπαυλη. Η μόνη πρόσβαση στο νησί γίνεται με βάρκα, ο βαρκάρης είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πηγαινοέρχεται όταν ο καιρός είναι καλός. Όλοι όσοι βρίσκονται στην έπαυλη, ενημερώνονται από το πρώτο βράδυ πως θεωρούνται ένοχοι, (ο καθένας) για ένα έγκλημα που έχει μείνει κρυφό και για το οποίο έχουν καταφέρει να μείνουν ατιμώρητοι από την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Στιγμιότυπο 2019 11 15 10.04.47 μμ

Καθώς ο καιρός χαλάει και τα μαύρα σύννεφα της καιταιγίδας καλύπτουν απειλητικά το νησί, οι 10 άνθρωποι που βρίσκονται στην έπαυλη δεν μπορούν να ξεφύγουν. Το μυστήριο για το ποιος τους κάλεσε εκεί, παύει να τους απασχολεί όταν ξαφνικά ο πρώτος από αυτούς «πέφτει» νεκρός. Η αρχή μας σειράς μυστήριων θανάτων, που φαίνεται να είναι εμπνευσμένοι από ένα παλιό παιδικό ποίημα, ωθεί τον φόβο και τις υποψίες στα άκρα!

Ποιος είναι άραγε ο επόμενος; Και ποιος είναι αυτός που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του και, στυγνά, τιμωρεί με θάνατο;

….η συνέχεια επί σκηνής στον ΝΕΟ Ακάδημο!

….και σσσσσσσσσςςςςς μην ψιθυρίσετε το τέλος σε κανένα!

theatro akadimos 10 mikroi negroi 6