Αρχική Κοινωνία Τι αλλάζει στο σήμα για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα

Τι αλλάζει στο σήμα για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα

Τα τρία χαρακτηριστικά του νέου σήματος που παρουσιάζεται σήμερα.

Το τελικό σήμα – σφραγίδα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές και θα τα διαφοροποιεί από τα προϊόντα της Βόρειας Μακεδονίας, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr θα το παρουσιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πιθανότατα θα έχει τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά:

Πρώτον, στο κέντρο του σήματος θα δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες.

Δεύτερον, το σύνθημα του σήματος φαίνεται ότι θα είναι «Macedonia. The Greek Great Land».

Τρίτον, θα έχει δύο χρώματα, το άσπρο και το μπλε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), που εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες και βρίσκεται, πλέον, σε φάση ολοκλήρωσης. Το νέο σήμα βασίζεται σε αυτό που είχε παρουσιάσει ως πρόταση ο ΣΕΒΕ στον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος στις 22 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 20 ημέρες το σήμα λαμβάνει την τελική του μορφή, στην οποία ενσωματώνονται παρατηρήσεις των φορέων, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα επόμενα στάδια προβλέπουν την υιοθέτηση του σήματος – σφραγίδα, δηλαδή τη συμφωνία τόσο για το εικαστικό μέρος, όσο και για το περιεχόμενο, απ’ όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Β. Ελλάδος, ώστε σύντομα να κατοχυρωθεί ως ελληνικό στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε. Αμέσως μετά το σήμα θα είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενη ελληνική επιχείρηση, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει –με βάση ασφαλώς τον κανονισμό που θα το συνοδεύει- για τη σήμανση των προϊόντων και των υπηρεσιών της.