Αρχική Οικονομια Αλλάζουν όλα στις μισθώσεις Airbnb

Αλλάζουν όλα στις μισθώσεις Airbnb

Σε απευθείας σύνδεση με το TAXIS θα βρεθούν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Υποχρεωτική η ασφαλιστική κάλυψη όλων των καταλυμάτων.

Τον αποκλεισμό από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb όσων ακινήτων μισθώνονται διαδικτυακά σε τουρίστες και δεν διαθέτουν ταυτοποιημένο από το σύστημα Taxis αριθμό μητρώου σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού, με στόχο αφενός να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και αφετέρου να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού αναμένεται να προτείνει την αναγραφή του ΑΦΜ του διαχειριστή κάθε ακινήτου κατά την ανάρτηση του καταλύματος στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, προκειμένου να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο που θα διέπει την αγορά βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, με αιχμή την πάταξη της φοροαποφυγής και την επιβολή κανόνων ασφαλείας στα προσφερόμενα καταλύματα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

?imgid=179313&catid=42771&srcid=252863&type=13260

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

?imgid=179314&catid=42771&srcid=252863&type=13260