Ο Ερντογάν καταφέρεται εναντίον του Μακρόν, για τον οποίο λέει πως βρίσκεται «σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου»

Λεκτική επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε σήμερα (29/11) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στη σύσταση του Γάλλου προέδρου προς την Τουρκία «να μην περιμένει καμία αλληλεγγύη από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί στη Συρία».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο άρρωστος είναι στο μυαλό. Τι είπε; Ότι το ΝΑΤΟ έχει πεθάνει εγκεφαλικά. Αγαπητέ Μακρόν, κοίτα εδώ, από την Τουρκία σου απευθύνομαι, αλλά θα το πω και στο ΝΑΤΟ: Πήγαινε πρώτα να τσεκάρεις τον δικό σου εγκέφαλο που είναι νεκρός. Γιατί αυτές οι δηλώσεις μόνο σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εγκεφαλικά, όπως εσύ, ταιριάζουν

Ερντογάν: «Γίναμε εταίροι με τη Λιβύη»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε στη συνέχεια τον Γάλλο πρόεδρο, ρωτώντας τον αν θα σχολιάσει και το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα εμείς με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης ρίξαμε τις υπογραφές μας. Και αυτήν τη στιγμή η Τουρκία και η Λιβύη είναι πλέον εταίροι στη Μεσόγειο. Με αυτή τη συμφωνία φτάσαμε πλέον στο σημείο της συνεργασίας. Τι θα πεις για αυτό; Κανείς δεν σε υπολογίζει. Είσαι ακόμη αρχάριος, διόρθωσέ το. Αν δεν το κάνεις, οι δουλειές δεν προχωράνε. Εξήγησα δεκάδες φορές στον Γάλλο πρόεδρο τι απειλές δέχεται η χώρα μας από τη Συρία και πώς απαντάμε, αλλά δεν καταλαβαίνει. Πραγματικά είναι πολύ άπειρος. Δεν ξέρει τι θα πει αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Γι’ αυτό και τα “κίτρινα γιλέκα” κατέλαβαν τη Γαλλία. Γιατί δεν το λύνεις; Γιατί δεν μπορείς», ειρωνεύτηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια ρώτησε τον Μακρόν τον λόγο ύπαρξης της Γαλλίας στη Συρία.