Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «άνοιξε» με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διεργασίες που θα δυναμώσουν «ακόμα περισσότερο την προγραμματική μας πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική!  Ναι, μια κυβέρνηση προοδευτική».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σενάρια διπλών εκλογών σχολιάζοντας: «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική.  Η Βουλή θα αντιπροσωπεύει με ακρίβεια τις λαϊκές διαθέσεις.  Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Δεν θα χρειαστεί. Όπως πως έγινε και σε άλλες χώρες, οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση, θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων».

«Αυτό είναι που τρομάζει τον κο Μητσοτάκη είτε γιατί ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αν θέλει να την φέρει νωρίτερα αυτή την αναμέτρηση, τόσο το καλύτερο. Αλλά να γνωρίζει ότι η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει. Και για να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες».