Ως το καλύτερο ελληνικό τυρί χαρακτηρίστηκε η φέτα Π.Ο.Π της Κτηνοτροφικής Μαγνησίας, στην 32η εκδήλωση των βραβείων World Cheese Awards στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Η φέτα διακρίθηκε μεταξύ 3.804 συμμετοχών από 42 διαφορετικές χώρες και απέσπασε μια Χρυσή βαθμολογία, ενώ παράλληλα ξεχώρισε φέτος ως το κορυφαίο Ελληνικό τυρί, με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Η Greek Family Farm (ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ) έχει τις δικές της εκτάσεις για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, τα δικά της πρόβατα για την παραγωγή βιολογικού γάλακτος και το δικό της τυροκομείο για την παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας Π.Ο.Π.

Το τυροκομείο έχει παραγωγική δυναμικότητα 5.500 τόνων ετησίως, είναι κτισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από το πλήρως προστατευμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον του.

Η φέτα Π.Ο.Π του τυροκομείου παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ή μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος, με ανώτατο όριο κατσικίσιου γάλακτος έως 30%.