Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου μετά τις 21.15, στο πλαίσιο του σκεπτικού
«Οι παρέες συζητούν γόνιμα, τρώνε νόστιμα και απολαμβάνουν εκλεκτούς οίνους»
(αυτήν τη φορά και αποστάγματα), διοργανώνουμε το 3 ο Συμπόσιο Δια-Λόγου και
Γεύσεων, με θέμα «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ».
Καλεσμένος ο εκλεκτός φίλος και ιδιαίτερος αποσταγματοποιός –
οινοπαραγωγός Νίκος Κατσάρος, ο οποίος θα μας ξεναγήσει σε εκλεκτά
αποστάγματα και το εξαιρετικό λευκό κρασί του.
Ξεκινάμε με:
Ούζο Κατσάρος 100% απόσταγμα
Συνεχίζουμε με:
Ούζο Jivaeri triple distilled
Ακολουθεί:
Οίνος λευκός «4 Γενεές – Κατσάρος» (μοσχάτο-ασύρτικο, 2019) – (*)
Τέλος:
Angel Tears (το νέο απόκτημα), που είναι το πρώτο τσίπουρο τριπλής
απόσταξης στην Ελλάδα!!!
Στα επιδόρπια θα κλείσουμε με το:
Το παλαιωμένο Κατσάρος, χωρίς βέβαια να ξεχάσουμε τις κυρίες τής
παρέας για τις οποίες θα έχουμε και μαστίχα-λεμοντσέλο!
Εναλλακτικά, όσες/οι επιθυμούν, θα μπορούν να πιούν το λευκό κρασί καθ’
όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ο σεφ Μανώλης Πανταζής θα ετοιμάσει μια σειρά νηστίσιμων πιάτων. Πιο
συγκεκριμένα:
1. Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και βιολογικά κρίταμα τουρσί, με
ελαιόλαδο Κορώνης.
2. Μύδια αχνιστά με σέλερι, κρεμμυδάκι και χυμό φρέσκου λεμονιού.
3. Μανιτάρια «πλευρώτους» φρικασέ.
4. Καλαμαροσαλάτα με μοσχολέμονο, ελαιόλαδο και λαχανικά.
5. Φάβα παντρεμένη με κεφτεδάκια οστρακοειδών και γλυκιά σος τσίλι.
6. Σουπιά στη σχάρα με ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας, κάπαρης, που
συνοδεύεται από τσακιστή πατατοσαλάτα.
7. Γαριδομακαρονάδα.
8. Άγρια τσιπούρα φιλεταρισμένη, ψημένη σε λαδόκολλα ("en papillote")
με λαχανικά και αρωματικά βότανα (αρκεί να δηλωθεί εκ των προτέρων
για να φροντίσουμε τις προμήθειες).

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες (μέχρι 15/17 άτομα), για να μπορεί να
έχει ροή και διάλογο η συζήτηση.

———————————————————————
(*)
Λευκός Οίνος – 4 Γενεές
Η «ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ- WINERY» κρατά στις πλάτες της μια βαριά
ιστορία 160 ετών.
Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 4 γενεών που εδρεύει στον Τύρναβο.
Είναι το παλιότερο αποστακτήριο Ούζου τής Ελλάδος και του κόσμου
ολόκληρου, αφού εκεί γεννήθηκε το Ούζο, αυτό το εθνικό πλέον προϊόν.
Ο Νίκος Κατσάρος, που αναβίωσε και συνεχίζει με λαμπρή πορεία εντός και
εκτός Ελλάδας, αυτήν την κληρονομιά, τονίζει επιγραμματικά:
«Εδώ συνεχίζουμε να αποστάζουμε, όπως τότε, από το 1856. Με ψυχή και
όραμα, βάλαμε τους χειροποίητους χάλκινους άμβυκες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις
και κάναμε την παραγωγή μας δυνατή.
»Με ανοιχτούς δρόμους από το 1930, πορεύονται τα αποστάγματα μας σ΄
ολόκληρο τον κόσμο και εμείς, όλο και τους μακραίνουμε. Σαν αστέρια φωτεινά, τα
μετάλλια και οι διακρίσεις ποιότητας που αποσπούν τα αποστάγματα μας από το
1889 μέχρι και σήμερα σε εκθέσεις ανά τον κόσμο, δικαιώνουν τους κόπους μας.
»Σ' αυτό το μακρύ ταξίδι έχουμε μαζί μας Ούζο, Τσίπουρο, Λικέρ, Ούζο
Τριπλής Απόσταξης και Παλαιωμένο Τσίπουρο, με στόχο, όχι να βγούμε
κερδισμένοι, αλλά νικητές».
Η Τέταρτη γενιά, λοιπόν, το 2017, έκανε το μεγάλο βήμα και μπήκε και στον
χώρο τού κρασιού, δημιουργώντας το «4 ΓΕΝΕΕΣ».
Η ποικιλιακή του σύνθεση είναι: 50% Μοσχάτο – 50% Ασύρτικο.
Διακρίνεται για το χρυσοκίτρινο χρώμα του. Στη μύτη φτάνει ένας κήπος με
τριαντάφυλλα και φρουτένια άνθη, η ευωδία τού Μοσχάτου Τυρνάβου σε
συνδυασμό με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων από το ασύρτικο. Τα αρώματα
αυτά τα βρίσκουμε και στο στόμα, με την οξύτητα του Ασύρτικου να πυρπολεί τη
γεύση.
Συνοδεύει σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια & ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.
——————————————————————————