Αρχική Προβολείς Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την Croatia Airlines η Aegean

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την Croatia Airlines η Aegean

Ο ελληνικός αερομεταφορέας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της κροατικής εταιρείας.

Το ενδιαφέρον της για την Croatia Airlines επιβεβαιώνει, με ανακοίνωσή της, η Aegean, τονίζοντας ότι η εν λόγω διαδικασία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικός αερομεταφορέας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της κροατικής εταιρείας.

«Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της Aegean στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας» επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρεία και το 2015, και μάλιστα είχε προκριθεί στο δεύτερο στάδιο των διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία του IFC, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει τότε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία.

Επέκταση δρομολογίων στην Κροατία

Ο ελληνικός αερομεταφορέας έχει επεκτείνει το δίκτυό του στην Κροατία τα προηγούμενα χρόνια συνδέοντας την Αθήνα με το Ζάγκρεμπ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ τα δρομολόγιά του προς το Ντουμπρόβνικ διατηρήθηκαν φέτος και για το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου. Προσφέρει επίσης εποχικά δρομολόγια προς το Σπλιτ.