Το «ραντεβού» σας προτείνει τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα στην Ευρώπη. Στη Μαδρίτη μπορείτε να ανακαλύψετε τον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών και τους θησαυρούς του

tut

Οι ταφικοί θάλαμοι και οι θησαυροί του βασιλιά που έζησε μεταξύ του 1342 – αι. 1325 π.Χ. αναπαράγονται ακριβώς όπως ανακαλύφθηκαν το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο και Αιγυπτιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ.

Στη «Staatsgalerie» στη Στουγκάρδη μπορείτε να θαυμάσετε μια εντυπωσιακή παρουσίαση των τελευταίων ημερών της ζωής του Ιησού. Το έργο ανήκει στον Ζεργκ Ράτγκεμπ και πρόκειται για τέμπλο εκκλησίας που κατασκευάστηκε πριν από 500 χρόνια για ναό στη πόλη Χέρενμπεργκ που βρίσκεται περίπου 30 χλμ. Νότια της Στουτγκάρδης.

shqZJXnP normal

Catalina Tejero@catalinatejero

Beautiful “Allegory of #Winter” (from the series “The Seasons”) by #JanBrueghel the Elder, currently at Neuburg an der Donau, Staatsgalerie

View image on Twitter

1Στη Φλωρεντία μια πρωτότυπη έκθεση αφηγείται την ιστορία, τον κοινωνικό και συμβολικό ρόλο των παπουτσιών. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Palazzo Pitti, παρουσιάζει παπούτσια από την αρχαία Ρώμη μέχρι τις μέρες μας. Μια ειδική ενότητα διερευνά την επιρροή των αρχαίων υποδημάτων στη μόδα και στον κινηματογράφο του 20ου αιώνα.

«Ευφορία» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Robert Capa της Βουδαπέστης. Η έκθεση φιλοξενεί στιγιμοτύπα της περιόδου από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τις ελεύθερες εκλογές του 1990.

hPfMFEuO normal

moreno gemmiti@GemmitiMoreno
Robert Capa,
Budapest, Hungary, 1950’s

View image on Twitter