TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020

H βασική αυτή αρχή μας οδηγεί πριν και πάνω απ’ όλα να έχουμε ως προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια τη γαλλική γλώσσα. Να κάνουμε τη διαφορά σημαίνει:

 

 • να πλαισιώνουμε πιο ενεργά τους καθηγητές γαλλικών παντού στην Ελλάδα, να διευρύνουμε τα μαθήματα που προσφέρονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και να συνοδεύουμε καλύτερα τους φοιτητές που φεύγουν για σπουδές στη Γαλλία. Τα γαλλικά αποτελούν σήμερα τη δεύτερη πιο διδασκόμενη γλώσσα στον κόσμο ενώ στο μέλλον θα γίνουν η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως. Μιλώντας και γαλλικά, οι νέοι Έλληνες θα έχουν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonnave και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Patrick Comoy θα παρουσιάσουν, στη γαλλική Πρεσβεία, τη νέα στρατηγική της Γαλλίας για την υποδοχή των διεθνών φοιτητών.

 

Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντοςπροετοιμάζονται σήμερα!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δεσμεύεται έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών σε μία προσπάθεια στήριξης της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας! Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιμορφώσεων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε όλους, ξεκινώντας από το 2020, να μετέχουν ενεργά σε μία από τις ακόλουθες προτάσεις:

 

 • Περισσότερες επιμορφώσεις γλωσσικού ενδιαφέροντος
 • καλοκαιρινά προγράμματα | σεμινάρια
 • διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης

 

 • Ποικίλες επιμορφώσεις παιδαγωγικού ενδιαφέροντος
 • στρογγυλές τράπεζες και εργαστήρια
 • εξ’ αποστάσεως και διαδικτυακά επιμορφωτικά προγράμματα | MOOC
 • εξατομικευμένες επιμορφώσεις

 

 • να έχουμε ενεργό συμμετοχή σε ιδέες, σε αξίες, μαζί με όσες και όσους κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό. Η έναρξη της διαμονής καλλιτεχνών στη Ρόδο τον Φεβρουάριο είναι για εμάς εμβληματική. Επίσης εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας με μουσικές βραδιές και τα Σάββατα με κινηματογραφικές προβολές.

Οι εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου θα στρέφονται όλη τη χρονιά γύρω από το θέμα «ζήω-ζῶ».

Από τη Νύχτα των Ιδεών στις 30 Ιανουαρίου έως την Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την αειφόρο ανάπτυξη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεταξύ θα έχει δημιουργηθεί ένας κήπος στην ταράτσα του κτιρίου της οδού Σίνα, που στο εξής θα γίνει προσβάσιμη στο κοινό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα δίνει το «παρών» στις συζητήσεις και τις δράσεις για την οικολογική μετάβαση στην Ελλάδα. Καθένας και καθεμία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Ας κάνουμε τη διαφορά στη βιωσιμότητα,

ας κάνουμε τη διαφορά στο διάλογο,

ας κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

7η ΝΥΧΤΑ ΙΔΕΩΝ

 

30 Ιανουαρίου 2020

 

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ηράκλειο

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει για 7η χρονιά τη Νύχτα Ιδεών.  Το ετήσιο ραντεβού που συγκεντρώνει διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό που του αρέσουν οι συζητήσεις. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εκδήλωση συντονίζεται με τα υπόλοιπα Γαλλικά Ινστιτούτα και τους συνεργάτες τους σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα, στις 30 Ιανουαρίου, και επεκτείνεται σε τέσσερις πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη. Μια νύχτα για να γιορτάσουμε μαζί την ελεύθερη ροή της σκέψης και της γνώσης προτείνοντας, μέσα στο ίδιο βράδυ, ομιλίες, συναντήσεις, φόρουμ και στρογγυλές τράπεζες, αλλά και προβολές, καλλιτεχνικές παραστάσεις, φιλοσοφικά συμπόσια… γύρω από ένα κοινό θέμα, που κάθε τόπος προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο.

 

Η Νύχτα Ιδεών 2020, από τη Μπραζαβίλ ως το Τόκυο, θα ασχοληθεί με το θέμα «ζήω-ζῶ». Θέτει στο επίκεντρο των συζητήσεων το ζητημάτων οικολογικών ισορροπιών και της σχέσης του ανθρώπου με τον κόσμο καθώς και με άλλα είδη, τα ζώα, τα φυτά, σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατάρρευσης της βιοποικιλότητας. Η Νύχτα μας προσκαλεί επίσης να εξερευνήσουμε ζητήματα ηθικής, τόσο αρχαία όσο και διαχρονικά, για την ύπαρξη των ιδεών αυτών καθαυτών και της εκτίμησης της ανθρώπινης ζωής.

Η Θεματική «ζήω-ζῶ» θα αποτελέσει επίσης το κατευθυντήριο νήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Για τις 30 Ιανουαρίου έχουν προσκληθεί τέσσερις επιμελητές να ξετυλίξουν αυτόν τον μίτο προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Επιμελήτριες:

Ainhoa JeanCalmettes | Αθήνα

Μαρία Κακογιάννη | Θεσσαλονίκη

Camille Louis | Μυτιλήνη

Ειρήνη Λιναρδάκη | Ηράκλειο

 

Με την υποστήριξη του Institut Français (Παρίσι)

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!

 

Προτεραιότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος για το 2020 και για τα επόμενα χρόνια: η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας!

Η προτεραιότητα αυτή συνδέεται άμεσα με τη στήριξη των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, στο σύνολο της επικράτειας, και σε συμφωνία με τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς. Σύμβολο της νέας αυτής δυναμικής που υλοποιείται μέσα από τον πολλαπλασιασμό των επαγγελματικών επιμορφώσεων, είναι ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας.

 

Τα διαθέσιμα μέσα πολλαπλασιάζονται επί του επτά το 2020, με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους: επιμορφώσεις γλωσσικού και πολιτιστικού περιεχομένου, παιδαγωγικές καινοτομίες, εργαλεία για τη διδασκαλία στην τάξη, διαδικτυακοί πόροι.

Παράλληλα, η προσφορά μαθημάτων εξακολουθεί να περιλαμβάνει καινοτόμες προτάσεις όπως η ανάπτυξη των εικονικών τάξεων και νέων θεματικών, στην Αθήνα αλλά και σε Πάτρα και Λάρισα

 

Η ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ… ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΛΑΜ

« Λέξεις στον αέρα»  | Ανοιχτή σκηνή

Η ευφράδεια έχει την τιμητική της στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

 

5 & 6 Μαρτίου 2020

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη

 

Το σλαμ ποίησης είναι μια ανοικτή σκηνή όπου ο δημιουργός μοιράζεται τα συναισθήματά του και αποκαλύπτει στο κοινό το προσωπικό του σύμπαν. Ραντεβού στις 6 Μαρτίου 2020 για τον τελικό του εθνικού τουρνουά ενηλίκων σλαμ ποίησης και στις 5 Μαρτίου 2020 για τον τελικό του σχολικού τουρνουά με τη συμμετοχή μαθητών από 18 τάξεις ελληνικών σχολείων, που θα συντονίσει ο Pilote le Hot, σλάμερ από το Παρίσι και εμπνευστής του Τουρνουά σλαμ του Παρισιού.

Επιλεγμένοι από διαφορετικά σημεία της χώρας, οι ποιητές φιναλίστ θα ερμηνεύσουν τα κείμενά τους στα γαλλικά και στα ελληνικά. Τους νικητές θα επιλέξει το κοινό που συμμετέχει ενεργά στην αναμέτρηση. Και για τον νικητή του τουρνουά ενηλίκων, το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Τουρνουά σλαμ που θα διεξαχθεί εκεί τον Μάϊο του 2020!

 

 

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΓΚΜΠΙ « FrancOvalie » !

 

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

 

Πάνω από 500 νέοι Έλληνες, ηλικίας 10 με 15 ετών, παίκτες και παίκτριες ράγκμπι κατηγορίας 7 παικτών, αναμένονται στην Αθήνα, για να μοιραστούν τις Ολυμπιακές αξίες αυτού του παραδοσιακού γαλλικού αθλήματος.

Η αθλητική συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ)Σε συνεργασία με τους: Pierre Fabre Ελλάς, Idef- Sorbonne Paris 13, Οακα, Attica Spingboks, Πράξις Υγείας, Ινστιτούτο Prolepsis

 

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

 

3 – 8 Φεβρουαρίου 2020

 

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

 

Με χρονικό ορίζοντα το 2023, σχολικές τάξεις από τη Νορμανδία και την Ελλάδα αδελφοποιούνται γύρω από τις έννοιες του Ολυμπισμού και της πολιτειότητας, μέσα από το πρόγραμμα «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων». Περισσότερες από 50 τάξεις από όλη την Ελλάδα και από την Ακαδημία της Caen, θα επωφεληθούν από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, μέσα από συνεργασίες Etwinning και προγράμματα Erasmus +, για να προετοιμαστούν μαζί για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020, στην Ελλάδα, οι τάξεις συναντούν Έλληνες και Γάλλους αθλητές που πλαισίωσαν τις εργασίες τους και διοργανώνουν αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας στη Γαλλία».

 

 

 

«Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2004 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ 2024»

 

27 – 30 Απριλίου 2020

 

Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

 

Έλληνες και Γάλλοι Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 μεταλαμπαδεύουν το Ολυμπιακό πνεύμα στους μαθητές που γεννήθηκαν γύρω στο 2004. Το διάστημα από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2020, θα είναι αφιερωμένο στις αξίες του Ολυμπισμού, στο ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή αθλητική ιστορία, καθώς και στη γαλλική γλώσσα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται : έκθεση, εορταστικές εκδηλώσεις, μαρτυρίες Ολυμπιονικών και αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).Σε συνεργασία με τους: Idef-Sorbonne Paris 13, Attica Springboks, Safe Water Sports (SWS), Ινστιτούτο Prolepsis

 

 

 

21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

24 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2020, στην Αθήνα

2 – 8 Απριλίου 2020, στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

 

6 – 9 Μαΐου 2020

 

Καφέ Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

 

Η κουζίνα αποτελεί από παλιά χώρο δημιουργικής έκφρασης για τους καλλιτέχνες. Αυτήν την άνοιξη θα δοθεί ελεύθερη πρόσβαση σε τοπικούς καλλιτέχνες σε τρεις συμβολικούς χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, συμπεριλαμβανομένης και της καφετέριας, όπου θα κληθούν και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γύρω από την κουζίνα.

Στο επίκεντρο του έργου που θα παρουσιάσουν, βρίσκονται τα ζητήματα της δημιουργίας στον δημόσιο χώρο, της συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών και χρηστών των χώρων, του διαλόγου με τους καλλιτέχνες.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περφόρμανς και δημιουργίες υπέρ της μη σπατάλης, της λιτότητας και της ανταλλαγής.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της εβδομάδας γαστρονομίας που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Γαλλική Πρεσβεία, από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2020.

 

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Σεπτέμβριος 2020

Αθήνα

Η πρώτη Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών στην Αθήνα, διοργανώθηκε από τα μέλη του δικτύου EUNIC,και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις και κοινές δράσεις γύρω από το θέμα της Πολυπολιτισμικότητας.

 

Το 2020, η δεύτερη έκδοση θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Κλιματική αλλαγή, κίνδυνοι για την Βιωσιμότητα, αλλά και ρεαλιστικές δεσμεύσεις και λύσεις, είναι το κατευθυντήριο νήμα αυτής της απόλυτα ευρωπαϊκής εβδομάδας.

 

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας στα τέλη του Σεπτέμβρη, περιλαμβάνονται περφόρμανς, προβολές, αναγνώσεις, συμμετοχικά εργαστήρια και σεμινάρια για επαγγελματίες, δημιουργούς ή ακόμη και φοιτητές, μεστόχο την ενημέρωση για την επείγουσα ανάγκη δράσης μέσω βιώσιμων πρακτικών. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

 

Το EUNIC (Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι το Ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ινστιτούτων και οργανισμών, με 36 μέλη από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Το δίκτυο EUNIC Αθήνας δημιουργήθηκε το 2008.Δεκατέσσερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα με έδρα την Αθήνα δεσμεύονται από κοινού να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε κοινά προ-γράμματα με την υποστήριξη ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων.

 

2ος ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Νοέμβριος 2020

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με το «Ψηφιακό Νοέμβριο», το γαλλικό διεθνές πολιτιστικό δίκτυο προτείνει, για έναν μήνα, την ανάδειξη των ψηφιακών πολιτισμών και των διαφορετικών μορφών τους.

 

Πρόκειται για υποδειγματικό τομέα, καθώς οι δημιουργοί τόσο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όσο και του κλάδου της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Γνωρίζατε ότι η Γαλλία κατατάσσεται στις 10 χώρες που δημιουργούν τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ακόμα κι αν ο επαγγελματικός κλάδος του ηλεκτρονικού παιχνιδιού δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστός, η παρεχόμενη εκπαίδευση στη Γαλλία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και πολλοί Γάλλοι δημιουργοί εργάζονται σήμερα στα μεγαλύτερα στούντιο.

 

Το 2020, η 2η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου στην Ελλάδα, θα προβάλλει τη γαλλική αριστεία στον τομέα της εκπαίδευσης των ψηφιακών επαγγελμάτων, επαγγέλματα με μέλλον σε τομείς όπως η δημιουργία, το εμπόριο, η επικοινωνία, η ρομποτική ή ακόμη και τα δεδομένα.

Συναντήσεις με επαγγελματίες, εργαστήρια, éditathons (μαραθώνιοι δημιουργίας εκπαιδευτικών εργαλείων), ομιλίες και μια έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιέχονται στο πρόγραμμα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές, στις οικογένειες, στους παίκτες και τις παίκτριες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στους πανεπιστημιακούς και τους επιχειρηματίες. Πολλές ευκαιρίες για ανταλλαγές με ένα δημιουργικό και επαγγελματικό κόσμο σε πλήρη εξέλιξη και στην Ελλάδα.

ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ OCTAVE MERLIER

 

Δεν υπάρχει μόνο το «Fortnite» ή το «Call of Duty» στη ζωή! Στο παρασκήνιο των πιο γνωστών παραγωγών βρίσκεται ένα πλήθος πρωτότυπων παιχνιδιών. Τα βιντεοπαιχνίδια, αν και θεωρούνται λανθασμένα ως ψυχαγωγία μόνο, προσφέρουν στην πραγματικότητα έναν μεγάλο πλούτο γραφής και μορφών.

 

Για αυτή τη δεύτερη έκδοση, η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε κάποιες άλλες από αυτές τις δημιουργίες, είτε εμπορικές παραγωγές από στούντιο που έχουν ήδη καθιερωθεί, είτε παιχνίδια δημιουργών, πειραματικά ή στρατευμένα όπως μεταξύ άλλων:

 • «A Normal Lost Phone» (Accidental Queens). Με τη μορφή μιας αφηγηματικής έρευνας που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, αυτό το παιχνίδι θέτει μια απλή ερώτηση: αν σκέφτεστε ακόμα το παιχνίδι μετά το τέλος του, σταματήσατε πραγματικά να παίζετε;
 • «Άγνωστοι Στρατιώτες: Τα απομνημονεύματα του Μεγάλου Πολέμου» (UbisoftMontpellier/Ubisoft) – Η ιστορία ενός ατελείωτου έρωτα και ενός κόσμου καταδικασμένου σε χάος.
 • «APlagueTale: Innocence» (AsoboStudio/FocusHomeInteractive) – Ζήστε την συγκλονιστική ιστορία της Amicia και του μικρού αδελφού της Hugo, που βρίσκονται ολομόναχοι τις πιο σκοτεινές ώρες της γαλλικής ιστορίας.
 • «LifeisStrange» (SquareEnix/DontnodEntertainment) – Πρόκειται για μια αφηγηματική και γραφική περιπέτεια: Ξέρατε ότι το φτεροκόπημα μιας πεταλούδας μπορεί να προκαλέσει έναν τυφώνα; Και αν, για να το εμποδίσετε να συμβεί, είχατε τη δύναμη να γυρίσετε πίσω στο χρόνο;