Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, πως το πρωί της προσεχούς Τετάρτης (22.01.2020) όταν και θα γίνει η πρώτη (και τελευταία αφού την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου στηρίζουν και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα είναι στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε ταξίδι στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, ένα ταξίδι που είχε, όπως έχει αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό και το οποίο δεν μπορεί να ακυρώσει για να είναι παρών στη Βουλή και στην ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει με επιστολική ψήφο, καθώς το ταξίδι του δεν γίνεται στο πλαίσιο αποστολής της Βουλή.

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία για την εκλογή Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ερμηνεύεται… ποικιλοτρόπως από πολλούς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ο τρόπος για να εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός την δυσαρέσκειά του του με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο ΠτΔ.

Πάντως, αυτό, τη δυσαρέσκεια δηλαδή, το διαψεύδουν πηγές από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς έχε στείλει επιστολή και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι εάν βρίσκονταν στην Ελλάδα και στην ψηφοφορία θα ψήφιζε τη Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.