Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν θα κάνουν πλέον χρήση των ανώτερων βασιλικών τους τίτλων και θα λαμβάνουν δημόσιους πόρους για εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, επίσης, έγινε γνωστό ότι σκοπεύουν να επιστρέψουν το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών, χρήματα των φορολογουμένων τα οποία είχαν ξοδέψει για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, που θα παραμείνει η οικογενειακή τους οικία στη Βρετανία.

Το ζευγάρι δεν θα αντιπροσωπεύει επίσημα τη βασίλισσα ενώ η νέα συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Όλα αυτά λίγες μέρες αφότου οι Χάρι και Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Όπως αναφέρει δήλωση της Ελισάβετ, μετά από “πολλούς μήνες συνομιλιών και πιο πρόσφατες συζητήσεις” είναι “ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο προς τα εμπρός για τον εγγονό μου και την οικογένειά του”.

“Ο Χαρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου” συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσίωσή τους στη χώρα, την κοινοπολιτεία και πέρα και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας. Όλη η οικογένεια μου ελπίζει ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να οικοδομούν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή”.