Το εστιατόριο του φημισμένου Γάλλου σεφ, Πoλ Μποκίς έχασε την αξιολόγηση των τριών αστεριών Μισελέν, προκαλώντας την οργή του κόσμου της υψηλής μαγειρικής.  

Το Auberge du Pont de Collonges, γνωστό απλώς ως Paul Bocuse, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας Λυών, ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965. Στιγμιότυπο 2020 01 18 11.25.56 πμ

Σε μία σπάνια ενέργεια, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Guide Michelin, Gwendal Poullennec, επισκέφτηκε το εστιατόριο την Πέμπτη για να ανακοινώσει την υποβάθμιση της αξιολόγησης, μετά από 55 χρόνια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το εστιατόριο θα διαθέτει από εδώ και στο εξής δύο αστέρια Μισελέν καθώς «η ποιότητα του φαγητού δεν είναι πια στο επίπεδο των τριών».

  Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή και απογοήτευση στην ομάδα του εστιατορίου, την οικογένεια του Μποκίς, αλλά και τους συναδέλφους του. Ο οργανισμός Βocuse d’Or organisation, ο διεθνής ετήσιος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής που ο ίδιος ο Μποκίς δημιούργησε, υποδέχτηκε τα νέα με μεγάλη θλίψη και εξέφρασε την «ακλόνητη στήριξή» του στους ιθύνοντες του εστιατορίου.

Στιγμιότυπο 2020 01 18 11.26.47 πμ Στιγμιότυπο 2020 01 18 11.26.40 πμΤο Auberge du Pont de Collonges ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965 – ΕΡΑ   Ο σελέμπριτι σεφ Marc Veyrat που ειδικεύεται στη μοριακή γαστρονομία και προσφάτως είχε μηνύσει τον οδηγό Μισελέν για την απώλεια του δικού του τρίτου αστεριού, χαρακτήρισε την απόφαση «αξιοθρήνητη».

Ο κριτικός γεύσης Périco Légasse τόνισε στη γαλλική τηλεόραση πως ο οδηγός Μισελέν υπέπεσε σε ένα ανεπανόρθωτο σφάλμα, σε μία προσπάθεια να αναζητήσει την προσοχή των μίντια.   «Κατανοώ τα αισθήματα της ομάδας. Είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά και το Μισελέν δίκαικη απόφαση» τόνισε από την πλευρά του ο Poullennec.

  Πηγή: www.lifo.gr