Ο Τραμπ ελπίζει ότι όλα θα έχουν τελειώσει υπέρ του λίγο πριν από την ομιλία του για την “Κατάσταση του Εθνους”, όπου θα καταθέσει προς τον αμερικανικό λαό το πρόγραμμά του και το όραμά του για την επόμενη τετραετία. 

Οι δικηγόροι ζητούν να απορριφθούν οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου 

Μέσα από αλλεπάλληλα tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τη μια χλευάζει τη διαδικασία και από την άλλη φανερώνει τον θυμό του. Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι του καλούν τη Γερουσία να απορρίψει τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον Τραμπ για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την οποία του προσάπτουν οι Δημοκρατικοί προσπάθεια υπονόμευσης του Τζο Μπάιντεν.
Οι δικηγόροι του Τραμπ, ακόμη, κάνουν λόγο για κομματική απάτη αναφορικά με τη διαδικασία καθαίρεσης.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ουκρανικό σκάνδαλο και οι επαφές του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιχείρησε να μειώσει τη σημασία της υπόθεσης και να ακυρώσει τις κατηγορίες, χωρίς ποτέ να διαψεύσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες για το περιεχόμενο των οποίων κατηγορείται.

Σίγουρος ότι θα απαλλαχθεί από τη Γερουσία, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τους Ρεπουμπλικανούς «συντρόφους» του, ο Τραμπ αντέδρασε με ειρώνεια, γράφοντας στο Twitter: «Υποβλήθηκα σε διαδικασία καθαίρεσης εξαιτίας ενός υπέροχου τηλεφωνήματος».