Μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό των ευρωεκλογών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποχώρησε από την ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε για τα συνεχιζόμενα κακά εκλογικά αποτελέσματα.

Λίγο καιρό αργότερα, μετά τις εκλογές του Ιουλίου μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποφάσισε να μην θέσει καν υποψηφιότητα για τα όργανα του Αριστερού Ρεύματος (βασικής συνιστώσας της ΛΑΕ) χωρίς, πάντως, να έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιλέγει, πλέον, να τοποθετείται μέσω της ιστοσελίδας iskra.gr την ώρα που οι υπόλοιποι σύντροφοί του έχουν δημιουργήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο νέα ιστοσελίδα (aristerorevma.gr).

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πάντως, δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ενώ δίνει σταθερό παρών στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και ποινικές διώξεις. Για τις συγκεκριμένες διώξεις, μάλιστα, ο πρώην υπουργός της «Πρώτη φορά Αριστερά» θεωρεί αρχιτέκτονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρχιτέκτονας στις διώξεις. Δέχθηκε εισηγήσεις από το κλειστό του επιτελείο για το ότι η δράση μας είναι επικίνδυνη για την μνημονιακή πορεία της χώρας και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι διώξεις σε βάρος μου. Οι δικογραφίες δεν συντάχθηκαν από απλά τμήματα της Γενικής Ασφάλειας, αλλά πήραν το πράσινο φως από το κυβερνητικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια τις διώξεις τις συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ που θα έπρεπε να έχει θέσει τέλος σε αυτή την γελοιότητα», σημειώνει, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπαμ».

Η ΛΑΕ προχωρά χωρίς τον Λαφαζάνη

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα φαίνεται να προχωρά τις προσπάθειες ανασύνταξης καθώς με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σημειώνεται η ανάγκη για «δημιουργία ενός μόνιμου χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς» και προαναγγέλλεται η «έναρξη βαθιάς ουσιαστικής συζήτησης για τον απολογισμό της πολιτικής της από το 2015 και μετά» και η διεξαγωγής Πανελλαδική συνάντησης.
Πηγή: iefimerida.gr