Πρόεδρος ιατροδικαστών στο CNN Greece: Τραγικό λάθος η βεβιασμένη ανακοίνωση για το βρέφος

 

«Το πρώτο λάθος έγινε κατά τη διερεύνηση του ίδιου του περιστατικού. Δεν ελήφθη υπόψιν το ίδιο το ιστορικό. Δηλαδή, οι ασθένειες από τις οποίες έπασχε το βρέφος, η φαρμακευτική αγωγή την οποία ελάμβανε, αλλά και ο τρόπος χορήγησης αυτής της αγωγής», εξήγησε ο κ. Λέων συμπληρώνοντας πως το δεύτερο και πλέον σημαντικό – κατά τη γνώμη του – λάθος ήταν η βιαστική ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

«Το δεύτερο και πολύ πιο τραγικό λάθος, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι οι ιατροδικαστές βγήκαν δημόσια και ανακοίνωσαν ένα συμπέρασμα για το οποίο, στο τέλος της ημέρας, ούτε οι ίδιοι ήταν ουσιαστικά σίγουροι. Ανακοίνωσαν ένα πολύ βεβιασμένο συμπέρασμα, ένα συμπέρασμα που θα μπορούσε να προκύψει μετά από ενδελεχείς εξετάσεις που δεν είχαν ολοκληρωθεί. Αυτή ήταν η πιο εσφαλμένη ενέργεια που έγινε».

 

 

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή θέλει η οικογένεια

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του την Κυριακή.

«Έλαμψε η αλήθεια», δήλωσε ο πατέρας και συμπλήρωσε πως για εκείνο το «χτύπημα ήταν διπλό. Το κυριότερο είναι ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν βιαστής».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αρουάν Μπάκρι, αποκάλυψε πώς θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους στη συνέχεια.

«Ούτε σε μηνύσεις θα προχωρήσουμε ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση ότι θα βγει ο Μπουζιάνης (σ.σ. ο ιατροδικαστής) και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», δήλωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.