Το βιβλίο «The Eyes of Darkness» ανήκει στον Αμερικανό συγγραφέα Dean Koontz και έχει ως κεντρικό του θέμα ένα θανατηφόρο ιό, ονόματι «Γουχάν – 400»

Σχεδόν 40 χρόνια πριν, το 1981, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αναφερόταν σε κάποιον φονικό ιό από την Κίνα. Τότε, σίγουρα θα έμοιαζε επιστημονική φαντασία. Σήμερα, το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο, καθώς ο κοροναϊός που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Γουχάν, σαρώνει τον πλανήτη και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Το βιβλίο «The Eyes of Darkness» ανήκει στον Αμερικανό συγγραφέα Dean Koontz και έχει ως κεντρικό του θέμα ένα θανατηφόρο ιό, ονόματι «Γουχάν – 400». Το γεγονός αυτό κάνει τους συνωμοσιολόγους απανταχού να επανέρχονται δριμύτεροι, υποστηρίζοντας ξανά πως ο COVID-19 δεν εμφανίστηκε σε μια αγορά παράνομης πώλησης άγριων ζώων αλλά είναι αποτέλεσμα πειραμάτων σε εργαστήριο.

Πρώτος, σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, έκανε ο Nick Hinton, σημειώνοντας πως το βιβλίο του Koontz, γραμμένο το 1981, προέβλεψε τον σημερινό ιό.

0QS5hT62 normal

Nick Hinton@NickHintonn

A Dean Koontz novel written in 1981 predicted the outbreak of the coronavirus!

View image on TwitterView image on Twitter
1,621 people are talking about this

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η όποια ομοιότητα ανάμεσα στο βιβλίο και τον κοροναϊό περιορίζεται στη Γουχάν, καθώς δεν υπάρχουν άλλα κοινά σημεία. Για την ιστορία, στην πλοκή του βιβλίου, ο ιός «Wuhan-400» είναι ένα βιολογικό όπλο φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι. Σε αντίθεση με τον ιό της εποχής μας..

Το διαβάσαμε στο ΕΘΝΟΣ