Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων παρατηρήθηκαν χθες αργά το βράδυ απο τις Ελληνικές αρχές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και αλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη, ενώ όλη αυτή η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στα μεσάνυχτα οι περίπου 1.500-2.000 μετανάστες που είχαν στρατοπεδεύσει μπροστά από το ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές και κάθε λίγο και λιγάκι εκσφενδόνιζαν πέτρες και χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς προσπαθώντας να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετακινήθηκαν προς το δάσος των Καστανέων και από εκεί φαίνεται να μεταφέρθηκαν αλλού.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα από την ελληνική πλευρά πάντως δεν υπάρχει βιασύνη για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό μπροστά στις Καστανιές. Ούτε και η βεβαιότητα ότι ο Ερντογάν συμφιλιώθηκε με την αποτυχία παραβίασης των ελληνικών συνόρων, αφού θέλουν να παρακολουθήσουν με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στις Καστανιές.

evros1 0

evros2 0

evros3 0