Η Ροζαλία, η ιστορική ταβέρνα των Εξαρχείων βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1978. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές, όλοι έχουν περάσει από τα τραπέζια της, αμέτρητες παρέες έχουν να θυμούνται αξέχαστες νύχτες στον καταπράσινο κήπο της και νόστιμα καλοκαίρια στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Μέχρι να μοιραστούμε ξανά γύρω από ένα τραπέζι τα αγαπημένα μαγειρευτά και όλα τα υπόλοιπα πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τα οποία φημίζεται η Ροζαλία, ας φτιάξουμε σπίτι αυτή τη συνταγή, που μας έδωσαν οι άνθρωποί της.

Υλικά για 2 άτομα:

  • ½ κιλό οσομπούκο
  • ½ λίτρο ημίγλυκο κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριά κόκκινη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το οσουμπούκο σε δυνατή φωτιά με λάδι. Μόλις πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με ημίγλυκο κρασί.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το κρέας. Προσθέτουμε αρκετό νερό, αλατοπιπερώνουμε, και σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε στους 180°C για 1.30 ώρα.
  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Χρόνος 120′
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχέs