Γιώργος Παρτσαλάκης: Ο Έλληνας κουβαλάει τον Καζαντζάκη μέσα του – Αν αυτός ο κόσμος δεν σωθεί εγώ φέρω την ευθύνη

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης ήταν καλεσμένος της εκπομπής Μαζί σου στον ΣΚΑΪ την Κυριακή. Φυσικά η συνέντεξη δόθηκε μέσω skype από το σπίτι του. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και αυτός για τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή του ο κορονοϊός, παραδέχτηκε ότι τα νεύρα του δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά από 30 μέρες εγκλεισμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο Ελληνας έχει λίγο Καζατζάκη μέσα του.

Είπε ο ηθοποιός:

“Ήμουν για 15 μέρες σε καραντίνα στην Κύπρο, ήρθα στην Ελλάδα και μπήκα σε άλλες 15 μέρες καραντίνα, για να μην πληρώσουμε και το πρόστιμο, με αποτέλεσμα ένα μήνα να μην είναι πολύ καλά τα νεύρα. Τέλοσπαντων, όμως, τα φέρνουμε σε ένα λογαριασμό.

Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι, ναι, τελικά αυτός ο λαός κουβαλάει λίγο τον Καζαντζάκη μέσα του που είχε πει πως, αν αυτός ο κόσμος δεν σωθεί εγώ φέρω την ευθύνη. Και όταν λέμε στον ελληνικό λαό ότι θα πρέπει να προστατευθεί και να προστατεύσει τους γύρω του, το έκανε πράξη. Σωθήκαμε ακριβώς γιατί έχουμε φιλότιμο, πιστεύουμε ο ένας τον άλλον και σεβόμαστε”.

Κρατήσαμε γιατί σεβαστήκαμε και έχουμε φιλότιμο. Και επειδή όλοι οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Βόρειοι μας κατηγορούν ότι είμαστε ένας λαός άθλιος, τεμπέληδες, τρώμε τα λεφτά μας στα μπουζούκια και δεν σεβόμαστε τίποτα, να τους πούμε έστω μια φορά ότι είμαστε ένας λαός σπουδαίος, που πειθαρχούμε και που μπορούμε να προστατεύσουμε και τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Αυτό είναι καλό για εμάς γιατί ή χώρα μας διάβασα είναι 52η σε αυτή την καταστροφή, που είναι πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα αυτό. Θα πρέπει να το συνεχίσουμε, να κρατήσουμε γερά γιατί όταν ο εχθρός δεν φαίνεται και είναι ύπουλος πρέπει να προστατευθούμε για να μπορούμε να είμαστε στη συνέχεια ελεύθεροι” είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παρτσαλάκης.