Παγωτό- γιαούρτι με μέλι και καραμελωμένα καρύδια

Υλικά

Για το παγωμένο γιαούρτι

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

5 κουταλιές της σούπας μέλι

1 τσιμπιά αλάτι

500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

50 γραμμάρια καρύδια

25 γραμμάρια ζάχαρη

Μέλι κατά βούληση για το σερβίρισμα

goat milk frozen yogurt 2

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα με το μέλι μέχρι να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε στο γιαούρτι την πρέζα αλατιού και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας «διπλώστε» το στο μίγμα με την κρέμα. Βάλτε το σε ένα σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για τα καραμελωμένα καρύδια, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε τα καρύδια, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε τα συνεχώς για να μην καεί το μίγμα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετέ τα από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

Σερβίρετε το παγωτό, βάζοντας μια μπάλα, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και με μισή κουταλιά μέλι.

 πηγη