Στις 22:22μ.μ η NASA και η Space X έγραψαν διαστημική ιστορία.

Αυτή τη φορά ο καιρός δεν ματαίωσε τα σχέδια της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε κανονικά και η επανδρωμένη αποστολή του Crew Dragon εκτοξεύτηκε προς τα αστέρια, με κατεύθυνση τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αυτή ήταν η πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το Διάστημα από τις ΗΠΑ τα τελευταία 9 χρόνια. Μετά την ματαίωση της πτήσης το βράδυ της Τετάρτης, η NASA τα κατάφερε, αφού συνεργάστηκε για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο εγχείρημα με ιδιωτική εταιρεία, την Space X του μεγιστάνα, μηχανικού και εφευρέτη Έλον Μασκ.

Η αποστολή Demo-2 της NASA στέλνει αστροναύτες με αμερικανικό πύραυλο από αμερικανικό έδαφος, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στις επανδρωμένες πτήσεις.

Η εκτόξευση έγινε από την πλατφόρμα 39Α από την οποία, 51 χρόνια πριν, είχε απογειωθεί και η αποστολή Απόλλων 11 που έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη. Απόψε, ο 49χρονος Μπομπ Μπένκερ και ο 53χρονος Νταγκ Χάρλι ταξιδεύουν μέσα στο Crew Dragon με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου οι δύο βετεράνοι κοσμοναύτες θα παραμείνουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, πριν επιστρέψουν στη Γη.

Μέσα σε περίπου 24 ώρες, το Crew Dragon θα καταφτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα προσδεθεί σε αυτόν. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αυτόματα αλλά θα επιτηρείται σε όλα τα στάδια τόσο από το πλήρωμα που περιμένει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και από τους δύο αστροναύτες στο Crew Dragon.

Πηγή: www.lifo.gr