Το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη δέσμευση της θαλαμηγού «Phalarope» που ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα και η οποία εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Τη δέσμευση της θαλαμηγού «Phalarope» που ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα και η οποία εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, διέταξε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Είχε προηγηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε η Folli Follie την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το capital.gr.

Κατά το ίδιο μέσο, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αφορούσε συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Το πλοίο παραμένει ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Η Folli Follie είχε προβεί και σε άλλες νομικές ενέργειες, με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλα πρώην στελέχη του ομίλου.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε στα τέλη του 2018, έπειτα από κατηγορίες για εκτεταμένη παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν σε σοβαρές αναταράξεις την πάλαι ποτέ ακμάζουσα ελληνική εταιρεία, με αποτέλεσμα την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά και την εκποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.