‘Εφικτό το εμβόλιο το φθινόπωρο” – Ο έλληνας επικεφαλής της Pfizer ‘Αλμπερτ Μπουλά υποστηρίζει ότι φθάνει η στιγμή της δημιουργίας ασπίδας στην πανδημία

Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι εφικτό έως τον Οκτώβριο υποστηρίζει ο Άλμπερτ Μπουλά, επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσού Pfizer.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι για τις έρευνες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία εμβολίου και άλλων αντιικών φαρμάκων η εταιρία του θα διαθέσει 2 δισ δολάρια.

Ο Άλμπερτ Μπουλά είναι γνήσιος (και τυπικός) έλληνας που ζει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη και συνομιλεί τακτικά με τον πρόεδρο μπους λόγω της υγειονομικής κρίσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, πήγε σε δημόσιο σχολείο και αποφοίτησε την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Η καριέρα του ως manager τον οδήγησε στην κορυφή μιας από τις μεγαλλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου και τώρα συνδέει το όνομ ά του με την προοπτική κυκλοφορίας του πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ο Άλμπερτ Μπουλά έχει αποκτήσει προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει επεμδύσει στη δημιουργία ενός “κόμβου” της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργήσει το προσεχές φθινόπωρο και θα απασχολήσει 200 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Όπως δηλώνει ο κ. Μπουλάς, “όταν καταλαβαίνεις ότι εκατομύρια πολιτών στον κόσμο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια λύση στη φαρμακευτική βιομηχανία, νιώθεις πολύ έντονα την ευθύνη στους ώμους σου”

Economico