Αρχική Πολιτισμός Ο Ισπανός συγγραφέας του βιβλίου “Η σκιά του ανέμου “έφυγε” νωρίς.

Ο Ισπανός συγγραφέας του βιβλίου “Η σκιά του ανέμου “έφυγε” νωρίς.

Ο Ισπανός συγγραφέας του βιβλίου “Η σκιά του ανέμου “έφυγε” νωρίς.

carlos ruiz zafon

Ο Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία του «Η σκιά του ανέμου» και το «Παιγνίδι του Αγγέλου», πέθανε χθες, σε ηλικία 55 ετών, έπειτα από μάχη 2½ ετών με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1965 και ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα «El principe de la niebla», που τιμήθηκε με το Βραβείο Edebé. Ακολούθησαν τα «El palacio de la medianoche» και «Las luces de Septiembre», συγκεντρωμένα σε έναν τόμο υπό τον τίτλο «La trilogia de la niebla».

Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Μάλιστα το 2007 επιλέχθηκε από 81 Λατινοαμερικανούς και Ισπανούς συγγραφείς και κριτικούς λογοτεχνίας ως ένα από τα 100 καλύτερα ισπανικά βιβλία των τελευταίων 25 ετών.

Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους