Θηλυκά καρπούζια: Το καρπούζι είναι αναμφίβολα το top φρούτο του καλοκαιριού. Πώς μπορείτε, όμως, να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό καρπούζι για εσάς; Δεν υπάρχει, λόγος να αγχώνεστε. Αυτό, διότι οι ειδικοί έχουν τη λύση. Αναλυτικότερα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συγκεκριμένο θέμα:

Θηλυκά καρπούζια: Το καρπούζι είναι αναμφίβολα το top φρούτο του καλοκαιριού. Πώς μπορείτε, όμως, να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό καρπούζι για εσάς; Δεν υπάρχει, λόγος να αγχώνεστε. Αυτό, διότι οι ειδικοί έχουν τη λύση. Αναλυτικότερα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σ

Συμβουλές διατροφής: Ακολουθούν πέντε τρόποι για να ξεχωρίζετε τα θηλυκά καρπούζια από τα αρσενικά

– Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα: Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

pio nostima ta thilyka karpoyzia apo ta arsenika deite pos tha ta xechorizete eykola eikones

Συμβουλές διατροφής: Κι άλλοι τρόποι για να ξεχωρίζετε τα θηλυκά καρπούζια από τα αρσενικά

– Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά: Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

pio nostima ta thilyka karpoyzia apo ta arsenika deite pos tha ta xechorizete eykola eikones 1

– Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια: Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

pio nostima ta thilyka karpoyzia apo ta arsenika deite pos tha ta xechorizete eykola eikones 2

Συμβουλές διατροφής: Οι υπόλοιποι τρόποι για να ξεχωρίζετε τα θηλυκά καρπούζια από τα αρσενικά

– Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια: Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.


– Παρατηρήστε το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

pio nostima ta thilyka karpoyzia apo ta arsenika deite pos tha ta xechorizete eykola eikones 3

Πηγή