Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Σερβία.Φήμες για αποκλεισμό του Βελιγραδίου

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει η Σερβία, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα, εκ των οποίων το 80% προέρχεται από το Βελιγράδι.

Δραματικά αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα, με τους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ να φτάνουν πλέον τους 81, όντας πλέον τέσσερις φορές περισσότεροι απ’ ότι πριν από μία εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 ανέρχεται πλέον σε 15.195, ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά 418.879 δείγματα.

Λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, οι πόλεις Νόβι Πάζαρ, Τούτιν, Κραγκούγεβατς και Βράνιε έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική και να έχει επιβληθεί απαγόρευση σε όλες τις συναθροίσεις και εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες, οι αθλητικές εκδηλώσεις αλλά επίσης οι γάμοι και οι οικογενειακές γιορτές. Ακόμη, σε όλη τη χώρα το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των μπαρ περιορίστηκε μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των νέων.