Δημοσκόπηση για τον κορωνοϊό, την υπόθεση Καλογρίτσα και τα ελληνοτουρκικά

Την ανησυχία των πολιτών για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μετά και το άνοιγμα των συνόρων καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Οπως προκύπτει, οι 6 στους 10 πολίτες αναφέρουν πως ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά» μετά το άνοιγμα των συνόρων για την τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του, με το 34% να ανησυχεί «πολύ» και το 30% «αρκετά».koronoios anisixia dimoskopisi

Αντίθετα, 18% ανησυχεί «μέτρια», ενώ μόλις στο 11% είναι το ποσοστό του κόσμου που ανησυχεί από ελάχιστα έως και καθόλου.

Το 64% των ερωτηθέντων που ανησυχούν είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, όταν στην ίδια ερώτηση που τους έγινε στις αρχές Ιουνίου, το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 44%.

«Ναι» σε αλλαγές για τις διαδηλώσεις, ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά

Πέρα από τον κορωνοϊό, στη δημοσκόπηση στην οποία η ΝΔ διατηρεί διαφορά 19 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για άλλα ζητήματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

diadiloseis dimoskopisi

Για το νομοσχέδιο, περισσότεροι από τους μισούς (56%) απάντησε πως βλέπει με καλό μάτι την θέσπιση πρόσθετων κανόνων για τις διαδηλώσεις, θεωρώντας πως «σίγουρα» ή «μάλλον» πρέπει να μπουν επιπλέον κανόνες. Αντίθετα, το 33% εκτιμά πως δεν χρειάζονται αλλαγές.

Τι απάντησαν για τις κατηγορίες Καλογρίτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ

kalogritas dimoskopisi

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε στους ερωτηθέντες, είναι οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την καταγγελία του Χ. Καλογρίτσα κατά του Χ. Παππά. Στην ερώτηση κατά το πόσο επηρεάζει αυτή η υπόθεση την άποψή τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 40% απαντά πως επηρεάζει «πολύ» ή «αρκετά» την γνώμη τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 30% απάντησε από «ελάχιστα» ως «καθόλου». Μεγάλο είναι ωστόσο και το ποσοστό των αναποφάσιστων γύρω από το θέμα (21%).

Ελληνοτουρκικά

ellinotourkika dimoskopisi
Οσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, οι 7 στους 10 απάντησαν πως ανησυχούν «πολύ» ή «αρκετά». Πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό αυτών που ανησυχούν από ελάχιστα έως καθόλου, καθώς αυτό φτάνει το 12%.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-dimoskopisi-6-stoys-10-anisyhoyn