Σε αναβάθμιση δύο υφυπουργών σε αναπληρωτές και τοποθέτηση τριών νέων προσώπων ως υφυπουργών προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το κυβερνητικό σχήμα παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση.

Με τις σημερινές αλλαγές επέρχονται, όπως είπε, λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

thodoros skulakakis

EUROKINISSI/POOL

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

nikos papathanasis yfupourgos anaptuksis kai ependuseon biomixanias kai emporiou

– Την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

panos tsakloglou

– Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

zoi rapti

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

– Την τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

o anaplirotis upourgos periballontos energeias kai klimatikis allagis n tagaras

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται «η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων, η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος, η οργανωτική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας. Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών» ανέφερε ο υφυπουργός.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γενικοί και ειδικοί γραμματείς

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες οι εξής γενικοί και ειδικοί γραμματείς:

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Ειδική γραμματέας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου: Νίκη Δανδόλου

Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας: Ιωάννης Κυριακού

Ειδικός Γραμματέας Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης: Γεώργιος Ζερβός

 

Υπουργείο Εξωτερικών:

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού: Ιωάννης Χρυσουλάκης

 

Υπουργείο Υγείας: 

Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Μάριος Θεμιστοκλέους

 

Υπουργείο Τουρισμού:

Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης: Βίκυ Λοΐζου

 

Προεδρία της Κυβέρνησης:

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού: Αθανάσιος Κοντογεώργης