Ευθύνες επιρρίπτει στην βρετανική κυβέρνηση η διοίκηση του Χίθροου, μιλώντας για τεράστια απώλεια εσόδων και αποκοπή της χώρας από σημαντικούς εταίρους

H διοίκηση του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση Τζόνσον για τα  απογοητευτικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης του Ιουλίου που καταγράφουν ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης για το πιο πολυσύχναστο ταξιδιωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Η επιβολή 14ήμερης καραντίνας για τα άτομα που φθάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης του Covid-19 σημαίνει ότι η Βρετανία ουσιαστικά αποκόπτεται από αγορές, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης του Χίθροου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Τζον Χόλαντ – Κέι δήλωσε ότι η πολιτική της καραντίνας «συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου» και οδηγεί σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο ίδιος επανέφερε το αίτημα προς την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την εφαρμογή τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια (passenger testing regime) και να «απελευθερωθούν» τα ταξίδια.

Ο αριθμός των επιβατών του Χίθροου μειώθηκε σχεδόν κατά 89% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ανέφερε το αεροδρόμιο, ενώ τα τρία πέμπτα του συνήθους δικτύου δρομολογίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Η επιβατική κίνηση του Ιουνίου είχε μειωθεί κατά 95%. Περισσότεροι από τους μισούς από εκείνους που ταξίδεψαν είχαν προορισμό ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλλουν το μέτρο της καραντίνα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της διοίκησης του αεροδρόμιου του Χίθροου.