Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι επέβαλε lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, το Ώκλαντ, μετά την ανακάλυψη τεσσάρων νέων κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη, την πρώτη απόδειξη εσωτερικής μετάδοσης μετά από μια περίοδο 102 ημερών χωρίς  τον ιό.

Ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Ashley Bloomfield δήλωσε ότι οι τέσσερις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις  εντοπίστηκαν στα μέλη μιας οικογένειας σε νότια συνοικία του `Ωκλαντ.

Τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας δεν είχαν ιστορικό διεθνών ταξιδιών και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η γνωστή ιχνηλάτηση.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν πανικό στη Νέα Ζηλανδία, καθώς τα ΜΜΕ μετέδιδαν συνεχώς τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα πολίτες να σπεύδουν τα σούπερ μάρκετ και πολλές επιχειρήσεις να είναι έτοιμες να κατεβάσουν ρολά.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern δήλωσε ότι από αύριο, 12 του μήνα, το Ώκλαντ θα περάσει στο επίπεδο 3 περιορισμού ως ένα προληπτικό μέτρο, κάτι που σημαίνει πως οι άνθρωποι θα μείνουν μακριά από τις δουλειές τους, τα σχολεία θα κλείσουν και θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις άνω των δέκα ατόμων. Το μέτρο θα ισχύσει για τρεις μέρες, χρόνος αρκετός κατά την πρωθυπουργό προκειμένου να  γίνει σωστή ιχνηλάτηση, να ελεγχθεί η κατάσταση και να υπάρξει επανατοποθέτηση επί των αναγκαίων μέτρων.

Με πληροφορίες από το rte.ie/