Ανεστάλησαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους 

 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανεστάλησαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, λόγω κορωνοϊού. powered by Rubicon Project   Όπως έγινε γνωστό, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 του μήνα, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις λόγω της επιδημιολογικής εικόνας. Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κατόπιν σχετικής συνεννόησης του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

  «Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αναστέλλουμε μέχρι νεωτέρας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει, καθώς είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες» , τονίζει στη σχετική του δήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 204 κρούσματα και εξ αυτών τα 64 εντοπίστηκαν στην Αττική. Αυτή είναι η τρίτη ημέρα που η χώρα καταγράφει περισσότερα από 200 κρούσματα σε 24 ώρες. Την περασμένη Κυριακή, η Ελλάδα είχε επιβεβαιώσει 203 κρούσματα κάνοντας ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας ενώ χθες, Τετάρτη, σημειώθηκε εκ νέου αρνητικό ρεκόρ με 262 κρούσματα.

Σοβαρός δείκτης θεωρείται και ο αριθμός των διασωληνωμένων σε μονάδαεςεντατικής θεραπείας που έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του μήνα. Την 1η Αυγούστου, δέκα ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι και στις 11 Αυγούστου ο αριθμός είχε «σκαρφαλώσει» στους 26.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος, εκφράζοντας ανοιχτά την αγωνία του.

«Ανησυχώ παρά πολύ για τις επόμενες δυο μέρες, παρακολουθώ με αγωνία, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Aλλιώς ο ιός δε θα μαζεύεται. Βλέπουμε κάτι να έρχεται πάνω μας, και είναι σα να μην κουνιόμαστε, μπορούμε να το αναστρέψουμε αλλά δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους πολίτες να κάνουν κάτι».

Πηγή: www.lifo.gr