Για την παράσταση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας 2020 (ΜΦΔΚ 2020)

 “Dido reloaded D’n’A”

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας 2020 παρουσιάζει σε δεύτερη ανάγνωση το αριστούργημα του Πέρσελ “Διδώ και Αινείας”, υπό τον τίτλο “Dido reloaded D’n’A“. H Arte Povera του Γιάννη Κουνέλλη αποτελεί την έμπνευση για τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς του Βασίλη Αναστασίου, που μεταφέρει τη δράση σε μια δυστοπική Καρχηδόνα, που “στήνεται” σκηνικά και ενδυματολογικά από το Μιχάλη Σδούγκο, σε ένα αμιγώς αστικό και εξωτερικό χώρο, στον οποίο θα παρέμβει μέσω του video art ο ταλαντούχος Μπάμπης Σεβοζλίδης. Την Orchestre du Soleil, που αποτελείται από ξεχωριστούς μουσικούς, αναλαμβάνει να κατευθύνει ο νέος αρχιμουσικός Αλέξανδρος Παπαρίζος, ενώ το φωνητικό σύνολο Filii Notas η πολλά υποσχόμενη Μαρία Μπαζού.

 

Σε ό,τι αφορά στη διανομή η διακεκριμένη Μαρίτα Παπαρίζου αναλαμβάνει το ρόλο της Καρχηδόνιας Βασίλισσας Διδούς πλάι στην Μπελίντα της έμπειρης Ρόζας Καπόν Πουλημένου, επαναλαμβάνοντας την σύμπραξή τους, που αποθεώθηκε πριν από χρόνια στο θέατρο “Φοίνικας” στην Κέρκυρα. Για το ρόλο του Τρώα πρίγκηπα Αινεία επιλέχθηκε ο Διονύσης Τσαντίνης, ενώ για το ρόλο της Αρχιμάγγισσας η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, γνωστοί αμφότεροι για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή και όχι μόνο. Το διπλό ρόλο της Δεύτερης Κυρίας και της Πρώτης Μάγισσας καλείται να διεκπαιρεώσει η Αγάπη Παπαμήτσου, με την ξεχωριστή φωνή της, ενώ στους μικρότερους ρόλους της Δεύτερης Μάγισσας, του Πνεύματος και του Ναύτη, επιλέχθηκαν οι νέοι καλλιτέχνες Νικολέτα Ιερείδου, Μαρίνα Ρετσκάλοβα και Θεόφιλος Ιωαννίδης αντίστοιχα.

 

Σε ένα πλανήτη που βάλλεται από την πανδημία του Covid-19, χρησιμοποιούμε τα τρέχοντα γεγονότα σαν πηγή έμπνευσης και σαν τη μοναδική απάντηση πως η τέχνη και οι καλλιτέχνες είναι εδώ, παρόντες και με μια πραγματικά δυνατή φωνή, καταθέτοντας την ψυχή τους.
Σας περιμένουμε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00, στο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, με όλες τις αποστάσεις και όλες τις προφυλάξεις!

 

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή είναι υποχρεωτική και απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές