Δημοσκόπηση GPO: Επτά στους 10 θέλουν συμβιβασμό με υποχωρήσεις της Ελλάδας – Κακή συμφωνία 56,4% – Χρεοκοπία 35,4%

Συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας, προβλέπει το 67,8% των ερωτηθέντων σε έρευνα της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega. Η πανελλαδική έρευνα της GPO διενεργήθηκε στο διάστημα 12 έως και 15 Ιουνίου.

Στο ερώτημα “πώς πιστεύετε ότι θα λήξει η διαπραγμάτευση”, οι πολίτες προβλέπουν ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές σε ποσοστό 8,3%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας σε ποσοστό 67,8%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως των δανειστών σε ποσοστό 19,4% ενώ το 4,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται, η κυβέρνηση ή οι δανειστές, για το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 μήνες από τις εκλογές, χωρίς να κλείσει η συμφωνία», το 37,4% απαντούν η ελληνική κυβέρνηση, το 56,3% απαντούν οι εταίροι – δανειστές μας, και το 6,3% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Επίσης, οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 57,5% πως, “παρότι η ΕΕ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών, πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή γιατί διαφορετικά θα απομονωθούμε”. Το 18,8% πιστεύει ότι η ΕΕ “αποτελεί πρόοδο και είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας σε αυτή”. Το 21,3 πιστεύει ότι “η ΕΕ εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα. Πρέπει να φύγουμε από αυτήν”. Το 2,4% δηλώνει «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Ιδια κυβέρνηση λέει το 47% σε περίπτωση αδιεξόδου και ρήξης με τους δανειστές. Επίσης το 56,2% θα επέλεγε μια κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ ενώ χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ λέει το 35,4%, δηλαδή ένας στους 3 Ελληνες επιλέγουν να χρεοκοπήσει η χώρα.

Το 69,7% λέει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, ποσοστό μειωμένο κατά 11 μονάδες σε σχέση με τρεις μήνες πριν.