Την 25χρονη Χριστίνα Τρεμόντι, δημιουργό της ιστοσελίδας «edosafakelaki.org», όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς, επιστρατεύει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος.

Η Χριστίνα Τρεμόντι  είναι η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας edosafakelaki.org όπου χιλιάδες Έλληνες έχουν καταγράψει τα ποσά που χρειάστηκε να βάλουν στην τσέπη επίορκων γιατρών ή υπαλλήλων για να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης. Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας βασίστηκε σε προσωπικά βιώματα της νεαρής ακτιβίστριας, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με το διεφθαρμένο σύστημα στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα.

Την ιστοσελίδα edosafakelaki.org έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 450.000 πολίτες και έχουν καταθέσει τις δικές τους εμπειρίες με περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελλάδα.

Η Καλαματιανή Χριστίνα Τρεμόντι, επικεφαλής, πλέον, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ, μεγάλωσε στην Αθήνα, φοίτησε στο Γέιλ των ΗΠΑ και μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, σε μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρίες, όπως το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και το τμήμα Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της L” Oreal.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.

Η Χριστίνα Τρεμόντι έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, Συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον «Guardian».

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καμμένος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, το απόγευμα της Δευτέρας. Στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο αντιστράτηγος Γιώργιος Κλειδέρης ενώ τρίτος είναι ο Χριστόφορος Σοφιαννίδης, μέλος της ποντιακής ομογένειας και αντιδήμαρχος στον δήμο Καλλιθέας.

Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Νίκος Κατσαρός, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του «Δημόκριτου», Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).