Διαφήμιση

Να φιλοξενήσει πρόσφυγες στα ξενοδοχεία του, όχι μόνο για μία ή δύο νύχτες αλλά για 5.000 νύχτες, δηλαδή 13 χρόνια, προσφέρθηκε ο Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Στόρνταλεν.

Σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο NTB, ο Νορβηγός κροίσος που χρωστά την περιουσία του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του ανακοίνωσε ότι προσφέρει 5.000 ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του ομίλου του στους πρόσφυγες που δεν μπορούν να βρουν μία θέση στις παραδοσιακές δομές φιλοξενίας της χώρας.

«Προσφέρουμε 5.000 νύχτες στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη» από κατάλυμα, ανέφερε μέσω του Twitter ο Στόρνταλεν, ιδιοκτήτης της σκανδιναβικής αλυσίδας ξενοδοχείων Nordic Choice.

Η τραγωδία των Σύρων μεταναστών που φτάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη «αφορά όλον τον κόσμο» τονίζει ο ίδιος προσθέτοντας ότι η προσφορά του καλύπτει και τα γεύματα των μεταναστών.

Ο Πέτερ Στόρνταλεν είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί, αφού συχνά προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ιδίως όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το 2011 ίδρυσε και το Ίδρυμα Στόρνταλεν το οποίο ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και τα διάφορα περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

Η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης (UDI) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά του επιχειρηματία εφόσον τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που διαθέτει δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τον Αύγουστο η Νορβηγία υποδέχτηκε 2.313 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα.

Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν. Μέχρι το τέλος του έτους η UDI εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στις 16.000, από 11.480 που ήταν πέρυσι.

H περιουσία του Πέτερ Στόρνταλεν ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, το 2012 η οποία προέκυψε από επενδύσεις σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και τις ιδιότητες. Stordalen είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος των επιχειρήσεων

Διαφήμιση