Μπορεί το Bitcoin σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο να μην είναι και πολύ δημοφιλές ωστόσο υπάρχει ένα νησί όπου οι κάτοικοι το έχουν βάλει για τα καλά στην καθημερινότητά τους και την οικονομία τους.

Πρόκειται για τη Νήσο Μαν, ένα μικρό νησάκι στην Ιρλανδική Θάλασσα, μεταξύ δηλαδή της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, μέλος της Κοινοπολιτείας, το οποίο είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, για τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλετών (Manx TT), τα πρόβατα με τέσσερα κέρατα και τις γάτες χωρίς ουρά. Και τώρα για το bitcoin.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μικρό νησάκι που έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες επενδύει συστηματικά σε καινοτόμες εταιρείες και start ups, φιλοδοξώντας να γίνει η επόμενη Silicon Valley.

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός εταιρειών στο νησί δέχεται για τις διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα τα διαδικτυακά νομίσματα όπως το Bitcoin αφού στο νησί συρρέουν συνεχώς νέες εταιρείες.

Πολλοί από τους νεοαφιχθέντες στο νησιά είναι νεαροί προγραμματιστές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία που αναζητούν εργασία στις τεχνολογικές εταιρείες του προτεκτοράτου αλλά και στην ιδιαίτερα ακμάζουσα βιομηχανία του διαδικτυακού τζόγου. Μάλιστα, η Νήσος Μαν δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει πόλεις όπως το Λας Βέγκας και το Μακάου, όπως τονίζει το Bloomberg.

Η στροφή του νησιού προς τα διαδικτυακά νομίσματα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, όπως τονίζει το διεθνές πρακτορείο, αφού οι βρετανικές Αρχές το έχουν βάλει στο μικροσκόπιο για το status του ως offshore. Η αλήθεια είναι ότι το νησί προσφέρει μηδενικό εταιρικό φόρο και ιδιαίτερα χαμηλό φόρο εισοδήματος, γεγονός που εξηγεί γιατί η προσέλκυση τεχνολογικών εταιρειών και μάλιστα κορυφαίες στο είδος τους.

Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους να διαφοροποιήσει την οικονομία της και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που περιλαμβάνει τον διαδικτυακό τζόγο, ήδη αναλογεί τουλάχιστον στο 20% του ΑΕΠ του (ύψους 4 δισ. στερλίνων).

Πηγή