Λέξεις, σκέψεις και νότες δίνουν ραντεβού στη μικρή ταράτσα του βιβλιοπωλείου Atlantis Books στην Οία της Σαντορίνης από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο 4ο Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Caldera Festival είναι δωρεάν και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προαιρετικά μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο που στην ουσία αποτελεί κουπόνι για αγορές από το βιβλιοπωλείο, εξασφαλίζοντας παράλληλα σίγουρη είσοδο στις εκδηλώσεις.

Φέτος, το Atlantis Books παρουσιάζει τους Ντέιβιντ Σεντάρις, Μπίλι Κόλινς, Ρος Ντέιλι, Τζούλιαν Γκαρτζούλο, Σώτη Τριανταφύλλου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αύγουστο Κορτώ, ενώ θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη καθώς και προβολές επηρεασμένες από τον ίδιο, από το Αρχείο Καβάφη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

19:30 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου – Πανηγυρόσπιτο
Κονσέρτο με τον σολίστ του πιάνου Julian Gargiulo σε έργα Μπετόβεν

Ο Τζούλιαν Γκαρτζούλο είναι διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας και συνθέτης, απέκτησε τον τιμητικό τίτλο του καλλιτέχνη Steinway το 2015. Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται κονσέρτα σε χώρους όπως Carnegie Hall (ΗΠΑ), United Nations’ Dag Hammarskjold Auditorium (ΗΠΑ), Moscow Conservatory Hall (Ρωσία), Teatro Philarmonico du Verona (Ιταλία), The Esplanade (Σινγκαπούρη) and Seymour Theatre Centre (Αυστραλία).

22:00 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σώτη Τριανταφύλλου και Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας (μυθοπλασίας και δοκιμίων), ιστορικός, ειδικευμένη στις αμερικανικές υποθέσεις. Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες. Το τελευταίο της βιβλίο «Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη» είναι υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης των Η.Π.Α.

23:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει γράψει είκοσι βιβλία, κι έχει υπογράψει πάνω από πενήντα μεταφράσεις – ανάμεσά τους έργα των Salinger, Updike, Nabokov, Cormac McCarthy, Annie Proulx, Colum McCann και Joyce Carol Oates.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

11:00-13:00 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου Οίας – Πανηγυρόσπιτο
Λογοτεχνικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

18:30-20:30 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου Οίας – Πανηγυρόσπιτο
Κουαρτέτο του Ρος Ντέιλι

Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τους Ρος Ντέιλι (λύρα, σάζι, τάρχου), Κέλυ Θωμά (λύρα), Tαξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και Σοφία Ευκλείδου (τσέλο). «Μουσικός (και πολίτης) του κόσμου» ο Ρος Ντέιλι ειδικεύεται στην Κρητική λύρα, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από 35 δίσκους αυθεντικών συνθέσεων και παραδοσιακών μελωδίων συλλεγμένες στα ταξίδια του. Το 1982 έστησε το μουσικό εργαστήρι «λαβύρινθος», στο Χουδέτσι, 20χμ νότια από το Ηράκλειο Κρήτης.

21:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Ντέιβιντ Σεντάρις

Ο Ντέιβιντ Σεντάρις είναι μπεστελερίστας Αμερικάνος συγγραφέας ελληνικής καταγωγής και ένας από τους πιο αγαπητούς χιουμορίστες παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι-πέντε γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μελάνι.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

18:30-20:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Αναγνώσεις και προβολές Κ.Π. Καβάφη, από το Αρχείο Καβάφη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα στο βιβλιοπωλείο τέσσερις ποιητές, οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Χιώτης, θα συμμετέχουν με one-to-one αναγνώσεις ποιημάτων Καβάφη σε δύο με τέσσερα σημεία στο βιβλιοπωλείο.

Όταν θα αρχίσει να σουρουπώνει, γύρω στις 19:30 θα ξεκινήσει προβολή video στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου. Η προβολή θα γίνεται παράλληλα με τις αναγνώσεις, στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου.

20:00-21:00 στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σόλο κονσέρτο Hang & Handspan από τον Σπύρο Παν

Ο συνθέτης Σπύρος Παν με τα ιδιαίτερα όργανα Hang & Handspan θα φροντίσει για τη μουσική επένδυση του δειλινού κάνοντας ένα διεθνές μουσικό ταξίδι.

21:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Μπίλι Κόλινς

Ο Μπίλι Κόλινς  είναι δαφνοστεφής ποιητής των Η.Π.Α. (2001-2003). Οι τρεις ποιητικές συλλογές του Κόλινς έχουν σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων ποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2286072346