Οι αστυνομικές αρχές της Ουγγαρίας χρησιμοποίησαν προ ολίγου δακρυγόνα προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρα προσφύγων από τη Σερβία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τους φράχτες, αλλά απωθήθηκαν.

Την ίδια ώρα όμως, η Κροατία δηλώνει αποφασισμένη να επιστρέψει σε πρόσφυγες να ταξιδεύσουν προς τηΒόρεια Ευρώπη , ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο πέρασμα μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία. Ηδη οι πρώτοι 150 πρόσφυγες εισήλθαν στο κροατικό έδαφος προερχόμενοι απ΄τη Σερβία. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία και ελπίζουν να φτάσουν στη Γερμανία.

Στην Κροατία όμως εμφιλοχωρεί ένας σοβαρός κίνδυνος για τους πρόσφυγες. Νάρκες που έχουν μένει από την εποχή του πολέμου.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι οποίοι επιμένουν ότι εξαιτίας των ναρκών, θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί για τους πρόσφυγες. 51,000 νάρκες παραμένουν θαμμένες από την εποχή του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.