Ένας έφηβος στο Τέξας, που συνελήφθη στο σχολείο του στη περιοχή του Ντάλας αυτή την εβδομάδα γιατί έφερε μαζί του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που οι αρχές του σχολείου θεώρησαν αυτοσχέδια βόμβα, κέρδισε μια προσωπική πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες να συμμετάσχει σε μια βραδιά αστρονομίας στο Λευκό Οίκο.

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14, κατηγορήθηκε ότι έφτιαξε μια ψεύτικη βόμβα, είπε η αστυνομία στη σχολική περιφέρεια Έρβινγκ. Το Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων είπε ότι είναι μουσουλμάνος και η περίπτωσή του αποτελεί παράδειγμα θρησκευτικής προκατάληψης.

Ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου, που φορούσε μια μπλούζα της NASA, απομακρύνθηκε από το σχολείο MacArthur σε χειροπέδες τη Δευτέρα γιατί έφτιαξε κάτι με σκοπό να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές και δασκάλους τους. Η αστυνομία τον προσήγαγε στο τμήμα, πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον φωτογράφησε. Αφέθηκε ελεύθερος όταν ήρθαν οι γονείς του να τον πάρουν.

Χθες έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο.

«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θές να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία» είπε σε μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος Ομπάμα. Το γραφείο του Προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην μηνιαία «βραδιά αστρονομίας» με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στη περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια.

http://www.nytimes.com