Πρώτοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο οι Πάνος Καμμένος, Π.Κουρουμπλής, Τρ.Αλεξιάδης, Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Θ.Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Δημ.Καμμένος, Χρ.Σπίρτζης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Δημ.Παπαγγελόπουλος.
  image.ashx

«Πάμε σε κυβέρνηση σταθερότητας που μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμά της και να βγούμε από την κρίση. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έφυγε η θηλιά από τον λαιμό μας και τώρα θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας» υποστήριξε ο Αλ.Φλαμπουράρης.
«Έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες ότι του προτάθηκε η θέση του προέδρου της Βουλής.

«Η κυβέρνηση επανεκκινείμε μία σαφή εντολή, πιο ώριμη. Είμαστε προσγειωμένοι και προχωράμε. Ο λαός περιμένει γρήγορα βήματα» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Σκουρλέτης.

«Ξέρουμε τα προβλήματα και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του χώρου της Υγείας μπορούμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη το σύστημα υγείας, διαχρονικά» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση κινείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ -θέμα που ενδιαφέρει εκατομμύρια φορολογούμενους- είπε πως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις.

«Συνεχίζουμε ό,τι είχαμε ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Το βασικότερο είναι η εφαρμογή των νόμων. Από εμάς δεν γίνονται και δεν θα υπάρξουν ‘χατίρια’. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ.Κοντονής.

«Με ενδιαφέρει να κάνω έργο και όχι να μιλάω. Συνεχίζουμε με τομές» αρκέστηκε να αναφέρει ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Κύριο μέλημα μας η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» είπε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

«Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία πρέπει να αποκτήσει θετικό πρόσημο. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η πρώτη κατοικία είναι ασφαλής» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Υπάρχουν επώδυνες επιπτώσεις από τη συμφωνία για τους αγρότες. Αλλά με τα ισοδύναμα που θα αναζητηθούν ελπίζουμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου

in.gr