Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής  σε ηλικία 88 ετών ο Τζέφρι Χάου. Κατά πληροφορίες πέθανε από καρδιακή προσβολή. Υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός της κυβέρνησης  Θάτσερ και εκείνος που με την ομιλία της παραίτησής του, το 1990, ουσιαστικά οδήγησε στην πτώση της πρωθυπουργού.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η οικογένεια των Συντηρητικών έχασε ένα σπουδαίο μέλος της.

Ο Τζέφρι Χάου ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός της Θάτσερ όταν υπέβαλε την παραίτησή του την 1η Νοεμβρίου 1990. Στην «ομιλία παραίτησής» του, στη Βουλή των Κοινοτήτων, στις 13 Νοεμβρίου, και αναφερόμενος στην άρνηση της Θάτσερ να υιοθετήσει η Βρετανία το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, είχε πει : «Μας έστελνε να παίξουμε σε αγώνα κρίκετ και μόνο όταν άρχισαν να μας έρχονται σαν σφαίρες όλες οι μπαλιές συνειδητοποιήσαμε ότι τα μπαστούνια με τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να τις αποκρούσουμε, τα είχε σπάσει λίγο πριν από το παιχνίδι η ίδια η αρχηγός της ομάδας μας!» Και αργότερα έλεγε σε συνεργάτες του ότι «Η Θάτσερ ζητούσε την άποψη όλων μας, φαινόταν ότι μας άκουγε με προσοχή και ενδιαφέρον, πιστεύαμε ότι θα λάμβανε υπ’ όψιν τις όποιες διαφωνίες μας, μικρές ή μεγάλες, αλλά στο τέλος, πάντοτε, έκανε εκείνο που ήθελε, που είχε ήδη προαποφασίσει»

Η παραίτηση του Τζέφρι Χάου αποδείχθηκε μοιραία για την πρωθυπουργία της Θάτσερ. Σε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας, η αρχηγία της αμφισβητήθηκε ανοικτά από τον πρώην υπουργό Μάικλ Χέιζελταϊν, ο οποίος στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους για να τη ρίξει, αλλά ούτε και η Θάτσερ αρκετές για να μην πέσει.