Διαφήμιση

Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, στοχεύοντας όλα να έχουν κλείσει απόψε το βράδυ, ούτως ώστε το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή και να έχει ψηφιστεί έως και την Τρίτη.

 

Όπως έγινε γνωστό, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο το βράδυ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στις επιτροπές και την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο και με δεδομένη την «κάλυψη» και των 13 προαπαιτούμενων, θα υπάρξει εκταμίευση της υπό-δόσης του ενός δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους, ενώ το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται ασφαλιστικό σύστημα έχει, ούτως ή άλλως, μετατεθεί για τον Ιανουάριο.

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αισιοδοξία – με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν εκ νέου σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο στις 16.30 μ.μ. – ότι τελικώς θα «υπάρξει σύγκλιση» και οι δανειστές θα κάνουν δεκτή την ελληνική πρόταση.

Η Αθήνα επιθυμεί να υπάρξει ένα «μοντέλο» διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων το οποίο θα έχει «άρωμα Κύπρου», ενώ στοχεύει να μεταθέσει -μαζί με το ασφαλιστικό- το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων των πολιτών τον Ιανουάριο.

Διαφήμιση