Στο χρονικό της προαναγγελθείσης ασφυξίας της Ελλάδας από το προσφυγικό και μεταναστετυτικό, προστέθηκε πριν από λίγη ώρα η ανακοίνωση της συμφωνίας Αυστρίας ,Σκοπίων, Σλοβενίας  Σερβίας και Κροατίας για « σφράγισμα» των συνόρων και άδεια διέλευσης μόνο σε 580 ανθρώπους ημερησίως.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν  σχεδόν καθημερινά «προετοιμάζει» την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέβασε στις 25.000 τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ανακοινώνοντας ότι δημιουργείται μηχανισμός για την αντιμετώπισή της κρίσης.

Μόνο 580 πρόσφυγες και μετανάστες θα περνούν τα σύνορα ημερησίως   

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σλοβενικής αστυνομίας,οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα.

Οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι «υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν», ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.

Κομισιόν: Φτιάχνουμε μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Κομισιόν επανέλαβε σήμερα ότι έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με μαζική αποστολή βοήθειας, μετά και το κύμα δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο.

«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, “ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας” έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων.

Επιπροσθέτως, χαιρέτισε τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Guardian σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα την ώρα που στην ΕΕ είναι διάχυτος ο πανικός για το προσφυγικό.

Επίσης, σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα WSJ αξιωματούχος της ΕΕ σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα πάθαινε και τα χειρότερα αν αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες».

η Ελλάδα δεν θα πάθαινε και τα χειρότερα αν αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες

Οπως ανέφερε η εφημερίδα. η Κομισιόν, η οποία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για αυτό που θεωρεί μια επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, έχει καταδικάσει δημοσίως την αυστριακή απόφαση. Όμως, αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι μια τέτοια κρίση στην Ελλάδα θα έχει την ευεργετική παρενέργεια το να αποτρέψει τους οικονομικούς μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη