Οι καβγάδες, οι βρισιές, οι φωνές και οι τραμπουκισμοί κυριάρχησαν στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το πολυνομοσχέδιο με τα φορολογικά και τον κόφτη. Παρ’ ολίγον οι βουλευτές να πιαστούν στα χέρια και αν δεν έγινε αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ψυχραιμία δύο-τριών βουλευτών που κατάλαβαν ότι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και ότι οι τραμπουκισμοί θα πρέπει να απομονωθούν. Επί ώρες οι λέξεις και οι φράσεις που ακούγονταν ήταν «κάτσε κάτω, ρε», «καραγκιόζη» ή «καραγκιόζηδες»,«τραμπούκοι», «πώς μου μιλάς εμένα έτσι, ρε», «δεν είναι καφενές εδώ μέσα, ρε», «βλάκες με περικεφαλαία», «βλάκες» (σκέτο), «θα σηκωθώ και θα σε πλακώσω, ρε… ομορφόπαιδο, εδώ και τώρα» και πολλά άλλα «κοσμητικά» επίθετα στην επανάληψη των οποίων συνέβαλαν τόσο ο προεδρεύων της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας (φωτογραφία) – δεν υπάρχει συνεδρίαση που να προεδρεύει αυτός ο άνθρωπος και να μην προκληθούν επεισόδια – όσο και ο εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης(που δήλωσε άγνοια από την κοινοβουλευτική πρακτική). Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, καθότι τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη Βουλή θα μπορούσαν κάλλιστα να παραδίδονται σε φοιτητές στα πανεπιστήμια ως παραδείγματα προς αποφυγήν.

Διαγωνισμός ύβρεων

Το ηθικό πλεονέκτημα των συριζαίων βουλευτών εξαντλήθηκε σε παλικαρισμούς και σε δήθεν έξυπνες ατάκες του τύπου «τι τα θέλατε τα παραρτήματα, δεν μάθατε το νομοσχέδιο, τόσες ημέρες συζητείται στο κανάλια» ή «να πάει η Καρακώστα να το συζητήσει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια». Η έλλειψη κοινοβουλευτικής παιδείας, η ενθάρρυνση των χρυσαυγιτών (που δεν τελειώνει αυτή η δίκη τους για εγκληματικές πράξεις), η παντελής απουσία κυβερνητικής εμπειρίας, δημιούργησαν ένα μπάχαλο στη Βουλή, την ώρα που οι βουλευτές καλούνταν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που πλήττουν άμεσα τους πολίτες. Και απ’ ό,τι φάνηκε οι πολίτες ήταν οι τελευταίοι που τους απασχολούσαν, αφού υπήρξαν βουλευτές που συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον στις… βρισιές.
nnn

Ούτε βεβαίως σκέφτηκε κανείς τους υπαλλήλους της Βουλής και τα έξοδα που χρειάστηκαν για να βγάλουν όλη τη νύχτα 300 φωτοτυπίες των 700 σελίδων του νομοσχεδίου, κάτι που ανάγκασε τη Βουλή να παραγγείλει κι άλλο χαρτί. Και το ερώτημα που απηύθυναν οι της αντιπολίτευσης σε αυτούς της συμπολίτευσης ήταν εάν διάβασαν το νομοσχέδιο. Αλλά ποιος θα μπορούσε να διαβάσει 700 σελίδες μέσα σε λίγες ώρες; Μόνον ένας! Ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς, ο οποίος όχι μόνο διάβασε τις 700 σελίδες, αλλά μέτρησε και τις λέξεις και τις αποκάλυψε υπερηφάνως στην Επιτροπή λέγοντας ότι είναι 2.140.353 λέξεις ακριβώς. Κανείς όμως δεν έκανε τον κόπο να τις μετρήσει ξανά για να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.
Περισσότερα :  Βήμα