Το μουσείο-σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Λούβρο, σταμάτησε να δέχεται επισκέπτες την Πέμπτη το μεσημέρι και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό καθ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, σύμφωνα με ένα εσωτερικό εμαιηλ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να επιτρέψει στα ανεκτίμητα έργα τέχνης που φιλοξενεί να μετακινηθούν εγκαίρως και με ασφάλεια, σε περίπτωση που η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα που διασχίζει το Παρίσι, συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό αύριο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή το προσωπικό μας, αλλά θα μας επιτρέψει να αφαιρέσουμε ήρεμα ορισμένες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο», έγραφε το ηλεκτρονικό μήνυμα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο

Μετά από ημέρες καταρρακτωδών βροχών, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για το κέντρο του Παρισιού, με την στάθμη του νερού στον Σηκουάνα να βρίσκεται πλέον στα 5 μέτρα. Το ρεκόρ ήταν τα 8,60 μέτρα κατά τις καταστροφικές πλημμύρες του 1910.UEFA EURO 2016 - Paris