Την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί σύντομα ο νέος εκλογικός νόμος ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, αυτή τη φορά για το Σύνταγμα.

«Σύντομα (θα γίνει) η ψήφιση του εκλογικού νόμου δεν θα είναι μακριά. Δεν ξέρω αν θα είναι σε δυο μήνες ή τρεις μήνες αλλά το ‘’σύντομα’’ δεν σημαίνει σε ένα χρόνο… Θέλουμε ο εκλογικός νόμος να είναι ψηφισμένος πολύ μακριά από τις εθνικές εκλογές» σχολίασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, οι προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο στις 24 Ιουλίου. «Σύντομα θα κατατεθεί και η πρότασή μας για τον εκλογικό νόμο. Στόχος της κυβέρνησης είναι ευρύς διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση» σχολίασε.

«Είναι πολύ πρόωρο για τις αλλαγές στη Συνταγματική αναθεώρηση» διευκρίνισε πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Η πρόθεση είναι ο διάλογος να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο» είπε.

Η κυβερνητική
εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι θεσμοί ποτέ δεν έθεσαν ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και «όσα γράφτηκαν είναι για να χτυπηθεί η κυβέρνηση και να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι.» «Πρόκειται για ζήτημα που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστήριξε.

Οι συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε ακόμη η Όλγα Γεροβασιλη.

Για τα δυο τελευταία προαπαιτούμενα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπογράφει μνημόνιο κατανόησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού ανάμεσα στο Ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία Lamda Development. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στις16 Νοεμβρίου.