Ένα λαχταριστό κέικ που μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο με μύρτιλλα αλλά με όποιο φρούτο θέλετε, αφού όλα τους ταιριάζουν με το γιαούρτι και τη λευκή σοκολάτα.

Υλικά

  • 160γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 280γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250γρ. αλεύρι 55%
  • 8γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 190γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 150γρ. μύρτιλλα φρέσκα
  • 80γρ. σοκολάτα λευκή, σε μικρά κομμάτια

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε σε ένα σκεύος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.

Προσθέτετε και τα αβγά ένα- ένα και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να αποκτήσει μια λεία υφή.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα μύρτιλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς μοιράζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.

Βγάζετε το ταψάκι με τα κεκάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά τα ξεφορμάρετε μαζί με τα χαρτάκια τους.

olivemagazine.gr