«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, ίσως και 1,5 εκατ. πολίτες θα πληρώσουν (εφέτος) πολύ παραπάνω» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να αυξήσει στα 3 δισ. την εισπραξιμότητα από 2,4 δισ. ευρώ. «Καλούσαν τον κόσμο να μην τον πληρώνει και τώρα τον αυξάνουν κιόλας» σχολίασε σχετικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ΕΝΦΙΑ, είναι από τους λίγους σίγουρα εισπράξιμους φόρους που επιβάλλουν τα κράτη, όμως λέμε ότι με μείωση των δαπανών μπορεί να μειωθεί»,ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15%, ενώ τώρα έχουμε αύξηση 15%. «Με τις υγείες μας, πληρώνουμε 30% περισσότερο γιατί κάποιοι ψηφίσαν Τσίπρα» παρατήρησε δηκτικά.

«Είναι ηθικά απαράδεκτο να κόβουμε το ΕΚΑΣ των φτωχών ανθρώπων και να σπαταλούμε δημόσιο χρήμα… Στόχος της ΝΔ είναι η μείωση δημοσίων δαπανών και μείωση φόρων και για την ενίσχυση του επιχειρείν και για να κινηθεί η οικονομία. Ο κ. Καμμένος έχει ξοδέψει για τις μετακινήσεις με τα ελικόπτερα 30.000 ευρώ» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις Ζαχαριάδη στον ΣΚΑΪ σχολίασε ότι «θέλουν να παρουσιάσουν τη ΝΔ ως κόμμα με εσωκομματικά προβλήματα. Η ΝΔ είναι μπετόν αρμέ με στόχο να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».