Τεχνικοί και δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα σήκωσαν ένα μεγάλο πανό μπροστά από το Μαξίμου που γράφει «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Στη συνέχεια πέταξαν και φέιγ βολάν. Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι κρατούσαν και πλακάτ με τα οποία απευθύνονταν ονομαστικά σε βουλευτές πρώην δημοσιογράφους.

 

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο κάποια στιγμή ξεκίνησαν τρέχοντας από τη Βουλή και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέρασαν προς το Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν -ορισμένοι μάλιστα τους απώθησαν και τράβηξαν από τα χέρια τους τα πανό που κρατούσαν.

Οι αστυνομικοί πανικόβλητοι προσπάθησαν να βάλουν κλούβες μπροστά από την Ηρώδου Αττικού πριν περάσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά δεκάδες εργαζόμενοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ανήρτησαν στα κάγκελα ένα μαύρο πανό στο οποίο αναγράφεται «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να περάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και παραμένουν μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. maximou-pano-1070_0